Astfel, jucătoarea din Australia nu-și va apăra titlul cucerit anul trecut, alegând să se concentreze pe Australian Open. Barty a motivat decizia din cauza regulilor de carantinare din Australia, preferând să nu-și compromită pregătirea pentru primul Grand Slam din 2022.
În ciuda faptului că a câștigat 5 titluri în 2021, printre care și Wimbledon, Barty nu a mai jucat de la US Open.
Mai mult decât atât, jucătoarea din Australia a precizat faptul că nu va mai evolua în 2021 la vreun turneu, din cauza regulilor de carantină din țara sa.
Akron WTA Finals
Garbine Muguruza a câștigat Turneul Campioanelor, după victoria în fața lui Anett Kontaveit
18/11/2021 LA 08:43
Turneul Campioanelor de la Guadalajara se dispută în perioada 8-15 noiembrie.

Barty nu va participa la Turneul Campioanelor

Chiar dacă nu va mai evolua în 2021, Barty va încheia sezonul pe primul loc în clasamentul WTA. Ea a câștigat 5 turnee în acest sezon: Yara Valley Classic, Miami, Stuttgart, Wimbledon și Cincinnati.
"Vreau să anunț pe toată lumea că nu voi mai participa la niciun turneu în 2021, aici incluzând și Turneul Campioanelor din Mexic", a precizat Barty. "A fost o decizie dificilă, dar trebuie să prioritizez recuperarea mea după acest sezon și să am o pregătire foarte bună pentru turneele din Australia.
Voi face tot ce-mi stă în putință să câștig Australian Open. Abia aștept să joc din nou acasă", a anunțat numărul 1 WTA.
Turneul Campioanelor, competiție care reunește cele mai bune 8 jucătoare ale lumii, nu se va mai disputa la Shenzhen în acest an. WTA Tour a anunțat că întecerea va avea loc la Guadalajara (Mexic), începând cu 8 noiembrie.
Anul trecut, turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus.
În iulie, circuitele profesioniste de tenis feminin (WTA) şi masculin (ATP) au anunţat anularea unor turnee în China şi Japonia, prevăzute către sfârşitul anului, din cauza preocupărilor legate de Covid-19 şi de restricţiile de călătorie în cele două ţări.
''Suntem încântaţi să anunţăm că Turneul Campioanelor va avea loc în acest an în frumosul şi vibrantul oraş Guadalajara. Mulţumim companiei Gemdale Corporation din Shenzhen pentru colaborare şi abia aşteptăm să revenim în oraşul chinez din 2022'', a spus Steve Simon, directorul general al WTA, citat de Agerpres.
Shenzhen ar urma să găzduiască WTA Finals până în anul 2030.
Simona Halep nu va participa la Turneul Campioanelor din acest sezon, din cauza rezultatelor înregistrate în acest sezon.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Akron WTA Finals
Garbine Muguruza, prima finalistă de la Turneul Campioanelor!
16/11/2021 LA 22:07
Akron WTA Finals
Karolina Pliskova s-a calificat la Turneul Campioanelor. Au mai rămas patru locuri disponibile
05/10/2021 LA 07:57