Tânărul de 19 ani a revenit pe terenul de tenis în cadrul turneului de la Hamburg după o pauză de două săptămâni, la 16 zile de la eliminarea sa de la Wimbledon, în fața lui Jannik Sinner. Alcaraz a avut o ascensiune incredibilă în acest an, reușind să câștige patru turnee, două fiind de tipul Masters 1000, la Madrid și Miami.
Tenismenul din Murcia a vorbit despre sezonul foarte bun făcut până acum și a dezvăluit ce a învățat în 2022: "Am învățat să joc împotriva celor mai buni jucători din lume, pe stadioane mari și în momente importante.
Am învățat cum să gestionez presiunea, cum să-mi gestionez emoțiile în meciuri importante, mă simt mult mai matur din acest punct de vedere. Cred că de aceea sunt unde sunt acum", a declarat ibericul, citat de tennisworldusa.
National Bank Open
Prima reacție a Simonei Halep, după succesul din optimile de finală de la Toronto
ACUM 7 ORE
Ibericul a vorbit de asemenea despre trecerea de la jocul pe iarbă la cel pe zgură și a explicat de ce a venit să joace la Hamburg: "Știu că joc bine, mă simt confortabil jucând aici, întotdeauna pe zgură, dar este mereu o provocare mare să las turneele pe iarbă în spate și să mă întorc pe zgură.
Am vorbit cu Pablo [Carreno Busta], care a câștigat aici anul trecut. Evident, am vorbit și cu Juan Carlos, care a jucat acolo pentru mulți ani și a jucat foarte bine. Am decis să vin aici, pentru că Hamburg este un turneu incredibil, știam că o să fie jucători foarte buni, deci eram sigur că o să am meciuri bune de la început."
Citește și:

Alcaraz și-a stabilit obiectivul pentru finalul sezonului

Jucătorul de 19 ani a fost întrebat în cadrul interviului dacă are ca scop clasarea în primii trei în clasamentul ATP la finalul anului, însă acesta a infirmat și a oferit un răspuns pragmatic:
"Ar fi un obiectiv bun, dar la momentul actual nu mă gândesc la clasament, dar la a participa la turneul ATP Finals de la Torino la finalul sezonului. Pentru mine clasamentul, în prezent, nu este cel mai important lucru, chiar dacă mă chinui să câștig meciuri și turnee în continuare, asta o să mă împingă să urc în continuare.
Este adevărat că da, am avut rezultate foarte bune acest an, nu m-am așteptat să evoluez atât de repede, dar lucrez pentru asta. Cum am spus întotdeauna, munca grea este răsplătită, chiar dacă în cazul meu a fost puțin rapid și surprinzător."
Carlos Alcaraz joacă astăzi în al doilea tur al turneului de la Hamburg, în fața lui Filip Krajinovic.
National Bank Open
Halep și-a aflat adversara din sferturile turneului de la Toronto! Nu are set pierdut în fața ei
ACUM 8 ORE
US Open
Zverev nu crede că va juca la US Open! Anunțul făcut de german la două luni de la accidentare
ACUM 10 ORE