Articol scris de Răzvan Rădulescu
În urmă cu opt ani, Ernests Gulbis reușea să ajungă până în semifinalele Openului Francez. Jucătorul din Letonia trecea de Roger Federer în optimi și pierdea în semifinale în fața lui Novak Djokovic. Perioada mai slabă din ultimii ani și accidentarea la cot a lui Gulbis l-au dus pe fostul jucător de TOP 10 ATP tocmai pe locul 375.

Gulbis: "Am jucat foarte prost și oricum te-am bătut"

National Bank Open
Simona Halep și "asul din mânecă", înaintea finalei de la Toronto cu Beatriz Haddad Maia
ACUM 16 MINUTE
Câștigător a șase titluri ATP, Gulbis încearcă să revină în TOP 100 prin participarea la turnee ATP Challenger. Săptămâna aceasta, Gulbis a evoluat în Italia, la Trieste și a reușit să se califice pe tabloul principal, dar a pierdut în primul tur contra lui Rodriguez Taverna (163 ATP).
Ernests Gulbis trecuse în ultima rundă de calificări de tenismenul francez, Matteo Martineau. La finalul acelei partide, Gulbis i-a adresat cuvinte nesportive tânărului tenismen în timpul strângerii de mână de la fileu, deși letonul câștigase partide în două seturi, scor 6-3, 6-4.
"Am câștigat și tu ai pierdut. Învată să joci tenis, omule. Azi, dacă trebuie să fiu sincer, am jucat foarte prost și oricum te-am bătut", au fost cuvintele lui Gulbis, potrivit Punto de Break și citate de tennisworldusa.
Citește și:

Gulbis vrea să revină în topul tenisului mondial

În februarie anul trecut, Gulbis a decis să se antreneze la Centrul de Tenis Piatti din Bordighera. Baza sportivă este condusă de Riccardo Piatti, antrenorul italian de tenis. Fostul jucător din TOP 10 ATP vrea să își îmbunătățească mai multe aspecte ale jocului, dar vrea să revină și la un nivel ridicat din punct de vedere fizic.
De-a lungul carierei, Gulbis a obținut succese majore în fața lui Djokovic și Federer și i-a pus reale probleme pe zgură lui Nadal. Jucătorul leton l-a învins pe Federer în 2010 la Roma, scor 2-6, 6-1, 7-5 și în 2014 la Roland Garros, scor 6-7(5-7), 7-6(7-3), 6-2, 4-6, 6-3. Elvețianul are trei victorii contra lui Gulbis.
De celalată parte, Djokovic îl conduce cu 7-1 pe Gulbis, singura victorie a tenismenului fiind în 2009 la Brisbane, scor 6-4, 6-4. Letonul încă nu a reușit să-l învingă pe Nadal. "Matadorul" are 7-0 în meciurile directe.
National Bank Open
Simona Halep – Beatriz Haddad Maia, LIVE TEXT în marea finală de la Toronto, de la ora 20.30
ACUM 2 ORE
Tenis
Jessica Pegula a cedat nervos la Toronto! Ce i-a spus antrenorului despre Halep în timpul meciului
ACUM 3 ORE