Alexander Zverev a fost descalificat din turneul de la Acapulco, după ce a avut una dintre cele mai odioase ieșiri din istoria recentă a tenisului. La finalul partidei de dublu în care, alături de Marcelo Melo, a fost învins de Lloyd Glasspool și Harri Heliovaara, germanul de pe locul 3 ATP a lovit cu furie scaunul arbitrului cu racheta, adresându-i acestuia cuvinte jignitoare.
Expertul Eurosport Alex Corretja a comentat incidentele din Mexic. Fostul sportiv a spus că apreciază faptul că Zverev și-a arătat emoțiile pe teren, dar că a întrecut o limită pe care nu ar fi trebuit să depășească.
"Trebuie să-ți controlezi emoțiile. Desigur, nu sunt în favoarea distrugerii rachetelor. Dar pot să înțeleg că poți strica o rachetă. Am spart rachete și nu sunt mândru de asta. Regret ce am făcut. Cred că ceea ce s-a întâmplat cu Sascha este că și-a pierdut mințile complet. Și este diferit. Nu e bine, desigur. În momentul în care reacționezi astfel și îți simți furia, doar îți distrugi racheta pentru că nu joci bine.
Wimbledon
Alexander Zverev va rata turneul de Grand Slam de la Wimbledon! Anunțul lui Mischa Zverev
07/06/2022 LA 10:37
Când ești împotriva arbitrului și îți lovești racheta de scaunul acestuia și încerci să o distrugi, îl insulți. Aceasta este o linie pe care nu o poți trece. Partea bună este, desigur, că Zverev arată că îi pasă, îi pasă de dublu, ceea ce este bine. Dar acest lucru este absolut împotriva regulilor, nu poți face una ca asta. E bine dacă uneori te plângi de tine însuți, dar dacă mergi prea departe, atunci este prea mult", a declarat expertul Eurosport.
Alex Corretja a punctat și că ar trebui să existe reguli mai stricte împotriva jucătorilor care îi agresează pe arbitri.
"Sunt în favoarea arătării emoțiilor, categoric. Cred că este bine pentru sportul nostru ca jucătorii să arate că nu sunt roboți sau mașinării. Dar asta nu este ceea ce vrei să vezi. Este vorba despre educație și respect.
În ziua de azi, uneori simțim că putem spune orice vrem, oriunde. Pe rețelele de socializare putem insulta pe cineva și nu se întâmplă nimic. Putem merge pe stradă, putem striga la cineva și apoi să plecăm. Dar nu, nu totul este posibil în viață. Sunt lucruri pe care nu le putem accepta.
Tenisul trebuie să fie ceva în care trebuie să ne arătăm emoțiile, trebuie să ne arătăm personalitățile. Nu sunt împotriva cuiva care se supără și strigă, chiar dacă se enervează sau se frustrează și, uneori, își sparge o rachetă. Nu sunt de acord, dar e în regulă. Este racheta lui și simte că așa își poate arăta frustrarea. Ar fi, însă, bine să controlăm asta.
Cred că ar trebui să învățăm că nu e ok să mergem în fața arbitrului, să-l numim corupt sau să-i strigăm cuvinte jignitoare și să-i lovim scaunul cu racheta. Asta este ceva față de care ar trebui să începem să fie puțin mai stricți și să le arătăm jucătorilor că există limite în viață peste care nu putem trece. Cred că regulile ar trebui să fie puțin mai stricte pentru a le arăta jucătorilor că acesta este un sport serios, dar și cu personalitate", a conchis Corretja.
Citește și:

Prima reacție a lui Zverev după descalificarea de la Acapulco

Alexander Zverev a postat un prim mesaj pe contul său de instagram, după ce a fost descalificat din cadrul turneului de la Acapulco. Jucătorul german a ținut să își ceară scuze pentru comportamentul său, susținând că este dezamăgit de modul în care a reacționat și că nu are scuze:
"Este dificil să pun în cuvinte cât de mult regret comportamentul din timpul și de la finalul meciului de dublu de ieri. Mi-am cerut scuze în privat arbitrului de scaun, deoarece reacția mea la adresa sa a fost de neacceptat și sunt dezamăgit de mine.
Nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru și nu am scuză. Aș vrea să îmi cer scuze și fanilor mei, turneului și sportului pe care îl iubesc. Așa cum știți, las totul pe teren. Ieri am lăsat prea multe. Zilele următoare voi reflecta asupra acțiunilor mele și a modului prin care mă voi asigura că acest lucru nu se va mai repeta. Îmi cer scuze că v-am dezamăgit", a scris Zverev pe Instagram.
Roland Garros
Verdict dur în cazul accidentării lui Zverev. E posibil să revină în 2023
05/06/2022 LA 06:02
Roland-Garros
Roland Garros 2022 : Top 5 puncte ale zilei de vineri
04/06/2022 LA 04:21