Finalist la US Open 2020 și semifinalist la Australian Open 2021, Alexander Zverev nu poate concepe să fie mai slab clasat decât Roger Federer, care a lipsit din circuitul ATP timp de aproape 14 luni, înainte de a reveni la turneul de la Doha. Chiar dacă nu mai evoluase timp de mai bine de un an, elvețianul are în clasament 6,375 de puncte, în timp ce Zverev a adunat 5,635 de puncte în ierarhia mondială de tenis.
Evoluțiile foarte bune ale germanului nu au fost îndeajuns de bune pentru a se apropia de jucătorii din Top 5 ATP, asta din cauza faptului că ierarhia mondială a înghețat odată cu pandemia de coronavirus, care i-a determinat pe oficialii din tenis să ia această măsură pentru a-i avantaja pe jucătorii care nu vor să riște viața lor sau a celor din jur participând la turnee. Germanul s-a plâns de acest aspect, iar Andrey Rublev este de părere că Zverev are dreptate în această controversă.

Andrey Rublev, de partea lui Alexander Zverev în controversa momentului

Laver Cup
Djokovic, întrebat când se retrage, după ce Federer a spus "adio" tenisului. Răspunsul sârbului
ACUM O ORĂ
Al optulea jucător de tenis al lumii, Andrey Rublev, a reacționat cu privire la declarațiile lui Alexander Zverev după ce acesta din urmă s-a plâns de actualul sistem de calcul din clasamentul ATP. Rusul, de patru ori sfertfinalist la turneele de Grand Slam, este de partea lui Zverev și susține că și poziția lui în clasament a avut de suferit din cauza noului sistem de calcul. Stefanos Tsitsipas și-a spus și el punctul de vedere cu privire la această controversă
"Dacă am avea sistemul normal, eu cred că aș fi acum numărul 4 în lume. Așa că poate îmi răspundeți voi, ce e mai bine pentru mine, să fiu locul 8 în lume sau locul 4? Cu sistemul pe care-l avem acum, pentru mine cel puțin, este mult mai greu să ajung să fiu al patrulea jucător al lumii, acesta e răspunsul. Poți câștiga meciuri pe bandă rulană, iar răsplata nu vine, pur și simplu", a spus Andrey Rublev.
Laver Cup
De ce și-a amânat Federer retragerea! Dezvăluirea făcută de tatăl lui Roger: "Atunci voia să anunțe!
ACUM O ORĂ
Laver Cup
Nadal nu a plâns pentru Roger Federer doar la Laver Cup! Confesiunea lui Rafa: "M-a emoționat enorm"
ACUM 6 ORE