Fără să aibă clasament, Alexandra Dulgheru a revenit în competiții, grație unui wildcard acordat de organizatori, după aproape doi ani de pauză. Sportiva noastră, fostă ocupantă a locului 26 WTA, a învins-o în primul tur al turneului ITF din Antalya de sportiva din Ungaria, Dorka Drahota Szabo, locul 686 WTA, scor 6-4, 6-1, după o oră și 34 de minute de joc.
Câștigătoare a două titluri WTA (Varșovia 2009 și 2010), Alexandra Dulgheruva juca în optimile de finală contra Alexandrei Vecic (Germania), o jucătoare de 19 ani, care se regăsește în prezent pe poziţia a 982-a în lume. Alexandra Dulgheru a fost chinuită de accidentări în ultimele două sezoane, iar apoi, pandemia i-a stricat planurile. Ea nu mai jucase până azi din aprilie 2019, când pierdea în calificările turneului WTA de la Istanbul în faţa ucrainencei Katerina Kozlova, cu 2-6, 4-6.

Alexandra Dulgheru, planuri mari la revenirea în circuitul feminin de tenis

Tenis
EXCLUSIV: Colaborarea Halep – Mouratoglou, analizată de Alexandra Dulgheru: "Asta e tot ce contează"
13/04/2022 LA 09:50
Alexandra Dulgheru a vorbit pentru Eurosport despre planurile de viitor, dar și despre posibilitatea de a reveni între primele o sută de jucătoare în clasamentul WTA: "De fiecare dată când am luat-o de la zero după operații majore mi-am demonstrat că pot reveni foarte bine și chiar să mă autodepășesc și în anumite momente să aduc ceva în plus în joc decât înainte. Pentru încrederea mea, asta a fost ca aerul.
Din păcate, de fiecare dată când am ajuns iar sus au apărut alte probleme, dar eu încerc pentru că se face foarte multe efort ca să revii unde ai fost. Uzura este mare, nu pot tot timpul să-mi iau fizioterapeutul după mine, iar financiar e la fel de greu. Pentru moment îmi doresc să revin în Top 200 WTA, dar cred că e posibil să ajung și în Top 100", ne-a spus Alexandra Dulgheru.
Tenis
Cum arată clasamentul WTA: Locul ocupat de Simona Halep + saltul uriaș făcut de Alexandra Dulgheru
17/05/2021 LA 08:02
Tenis
Alexandra Dulgheru, victorie uriașă în Franța! Succes în fața unei adversare mult mai bine clasată
14/05/2021 LA 14:19