Cu 11 victorii în ultimele 13 partide, rusul de 23 de ani e unul dintre tenismenii care au impresionat în ultimul timp, Murray văzându-l viitor lider mondial şi un jucător capabil să domine circuitul masculin.
Cu un joc complet, numărul 8 mondial are deja în palmares 8 titluri ATP, ajungând în sferturile de finală la trei din cele 4 Grand Slamuri (doar la Roland Garros nu a acces în această fază). Constanţa s-a i-a adus mereu cecuri importante, strângând până în prezent din tenis 7,6 milioane de dolari.
Chiar şi aşa, în tentativa de a explica faptul că tenismenii nu câştigă nicidecum atât de mult cât s-ar crede, Rublev a exagerat enorm. E adevărat, suma evocată anterior e înainte de a fi taxată de Fisc, iar cheltuielile avute de un tenismen - cu echipa, călătoriile, cazările - sunt ridicate. Totuşi, rusul a încercat să îşi susţină teoria dând un exemplu total exagerat: a dezvăluit că nu şi-a permis încă să îşi cumpere un apartament, stârnind o controversă.
Diriyah Tennis Cup
Alexander Zverev a revenit cu succes pe teren! Germanul l-a învins pe Thiem la Diriyah Cup
IERI LA 15:40
"În 2020, a trebuit să îmi plătesc toţi membrii echipei timp de 5 luni, fără să pot juca, din cauza COVID. Din fericire, nu am fost nevoit să plătesc pentru vreun bilet de avion. Am câştigat bani, dar tenisul e un sport foarte scump", a spus Rublev la Dubai.

Andrey Rublev, de partea lui Alexander Zverev în controversa momentului

Al optulea jucător de tenis al lumii, Andrey Rublev, a reacționat cu privire la declarațiile lui Alexander Zverev după ce acesta din urmă s-a plâns de actualul sistem de calcul din clasamentul ATP. Rusul, de patru ori sfertfinalist la turneele de Grand Slam, este de partea lui Zverev și susține că și poziția lui în clasament a avut de suferit din cauza noului sistem de calcul.
"Dacă am avea sistemul normal, eu cred că aș fi acum numărul 4 în lume. Așa că poate îmi răspundeți voi, ce e mai bine pentru mine, să fiu locul 8 în lume sau locul 4? Cu sistemul pe care-l avem acum, pentru mine cel puțin, este mult mai greu să ajung să fiu al patrulea jucător al lumii, acesta e răspunsul. Poți câștiga meciuri pe bandă rulană, iar răsplata nu vine, pur și simplu", a mai declarat Andrey Rublev.
Sferturile de la Dubai, turneu transmis în direct de Eurosport
  • Shapovalov - Chardy
  • Karatsev - Sinner
  • Harris - Nishikori
  • Fucsovics - Rublev
Partidele vor fi pe Eurosport 2 şi Eurosport Player, începând cu ora 14:00.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Tenis
Alexander Zverev, avertisment pentru rivali înainte de revenire, după ce a ratat "obiectivul vieții"
29/11/2022 LA 11:22