Andy Murray nu va juca în sezonul de zgură. Scoțianul a făcut acest anunț în cursul zilei de duminică, la Rotterdam, acolo unde se află pentru turneul ATP 500 din sală. Fostul număr 1 mondial revine pe teren după Australian Open, acolo unde s-a oprit în turul al doilea.
Murray își plănuiește cu atenție calendarul sezonului 2022 și a anunțat că va sări peste sezonul de zgură. Acesta a decis să nu joace pe această suprafață, deoarece a avut probleme în ultimii ani și nu își dorește să pună în pericol prezența sa la Wimbledon.
https://i.eurosport.com/2021/04/12/3040752.jpg
Roland Garros
Ce impact va avea programul de la Roland Garros? "E frumos pentru public, dificil pentru jucători"
ACUM O ORĂ
"În acest moment nu plănuiesc să joc pe zgură. În ultimii ani, zgura a înrăutățit lucrurile pentru mine. Anul trecut am avut câteva probleme la începutul sezonului, iar zgura nu a ajutat, așa că am vorbit cu echipa mea despre acest lucru. Iar acum, pentru că mă simt bine și sunt sănătos, nu vreau să îmi asum acest risc.
Nu înseamnă că nu aș putea juca în viitor pe zgură. Anul trecut aproape că am ratat Wimbledon, am fost aproape să nu joc în sezonul de iarbă. Voi încerca să concurez în acea perioadă, nu voi sta degeaba. Acesta este planul meu pentru moment", a spus Andy Murray, potrivit Daily Mail.
Citește și:

Andy Murray se va pregăti alături de antrenorul lui Wawrinka

După Australian Open, Andy Murray a încheiat perioada în care s-a pregătit alături de Jan De Witt, iar acum este din nou alături de Dani Vallverdu. Acesta i se alătură scoțianului în perioada în care Stan Wawrinka își continuă recuperarea. Chiar dacă îl va avea alături pe Vallverdu în perioada următoare, Murray știe că trebuie să găsească pe cineva pentru o perioadă lungă de timp:
"Nu este ușor să găsești pe cineva. Evident, Stan Wawrinka se recuperează de ceva timp și sperăm să revină cât mai repede pe circuit. El a fost de acord ca Dani să vină și să lucreze alături de mine în următoarele săptămâni, ceea ce este grozav pentru mine pe termen scurt, dar trebuie să găsesc o soluție pe termen lung.
https://i.eurosport.com/2022/02/06/3306012.jpg
Nu este atât de direct, nu am cererile din anii trecuți. Până la urmă, vreau să aleg persoana potrivită. Sunt conștient că nu este cel mai bun mediu, dar pe termen lung vrea stabilitate și voi încerca să am asta în următoarele săptămâni", a mai spus Murray.
Turneul ATP 500 de la Rotterdam va debuta luni, iar Andy Murray (102 ATP) îl va întâlni pe Alexander Bublik (35 ATP) în primul tur. Murray a jucat ultima oară la Australian Open, acolo unde a fost eliminat în turul al doilea de japonezul Taro Daniel (114 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4.

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei Andy Murray - Taro Daniel

Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Nadal: "Sunt în criză de timp!". Rafa știe cine va câștiga titlul la Roland Garros, la feminin
ACUM 4 ORE