Andy Murray, care iniţial a renunţat la sezonul pe zgură pentru a se concentra la cel pe iarbă, s-a răzgândit şi va participa cu ajutorul unui wild-card la turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, scrie Agerpres. Murray, 34 ani, câştigător a trei Grand Slam-uri, s-a antrenat în ultima perioadă alături de Ivan Lendl în Florida şi a confirmat prezenţa la Madrid, turneu care are loc între 26 aprilie şi 8 mai.
Scoţianul s-a antrenat pe zgură, se simte confortabil şi ar putea juca şi la Roma, turneu care debutează pe 2 mai, dar participarea lui la Roland Garros rămâne incertă. Anterior, Murray, fost lider mondial, a declarat că zgura i-a agravat problemele medicale şi aproape că era să rateze din această cauză turneul de la Wimbledon în 2021.
CITEȘTE ȘI:
Mutua Madrid Open
Andy Murray, OUT de la Madrid! Britanicul s-a retras chiar înainte de meci! Djokovic e în sferturi
05/05/2022 LA 09:33

Andy Murray s-a răzgândit și va juca pe zgură anul acesta

În ultimele lui şase turnee, Murray a fost eliminat în turul secund, inclusiv la Miami, în martie, când a fost învins de rusul Daniil Medvedev. Recent, Murray, 83 ATP, a reluat recent colaborarea cu Lendl, în vârstă de 62 ani, care l-a ajutat la câştigarea celor trei turnee de Grand Slam.
Prima colaborare dintre Murray şi Lendl a durat doi ani, cei doi despărţindu-se în 2014, iar a doua a început în 2016, când britanicul a cucerit al doilea lui titlu la Wimbledon şi aurul olimpic la Rio. Despărţirea dintre cei doi a intervenit în noiembrie 2017.Lendl, cu opt titluri de Grand Slam în palmares, l-a antrenat ultima oară cam un an pe Alexander Zverev (2018-2019), dar colaborarea nu a fost fructuoasă.
Tenis
Andy Murray aplaudă condamnarea la închisoare a lui Boris Becker: "Am 0 simpatie pentru el!"
02/05/2022 LA 13:16
Miami Open
Rezumatul partidei dintre Delbonis și Murray din primul tur al Miami Open, câștigată de britanic
25/03/2022 LA 05:17