Pentru cei mai mulți jucători de tenis, ridicarea unui trofeu de Grand Slam reprezintă obiectivul numărul 1 al carierei. După două finale pierdute, la US Open în 2019 și la Australian Open în 2021, Daniil Medvedev a cucerit primul său titlu de Grand Slam la ediția din acest an a turneului de la US Open.
În finala de la New York, rusul de pe numărul doi mondial l-a învins pe Novak Djokovic, favoritul principal de la Flushing Meadows, scor 6-4, 6-4, 6-4. Astfel, Daniil Medvedev și-a luat revanșa în fața sârbului după finala de la Melbourne, pierdută în acest an fără drept de apel.

Rezumatul finalei de la US Open 2021, Novak Djokovic - Daniil Medvedev, încheiată în trei seturi

Laver Cup
Tiafoe, omul care a adus victoria pentru Team World la Laver Cup: "Vom sărbători așa cum se cuvine"
ACUM 5 ORE

Gilles Cervara: "Mai avem lucruri de îmbunătățit"

După victoria de la New York, antrenorul lui Daniil Medvedev, francezul Gilles Cervara, a vorbit despre performanța jucătorului rus și despre ce urmează pentru acesta în perioada următoare. Pentru Medvedev, titlul de la US Open reprezintă un plus de moral enorm în primul rând, care îl va ajuta să își îndeplinească pe viitor mai ușor următoarele obiective.
"E un pachet, toate sunt obiective legitime. Înainte de toate, îmi spun mereu că totul implică foarte multă muncă, trebuie să îmbunătățim lucrurile zilnic. Da, a câștigat un Grand Slam, dar sunt multe lucruri de îmbunătățit", a spus Gilles Cervara.
Pentru Daniil Medvedev, victoria în fața lui Novak Djokovic reprezintă doar începutul, obiectivul fiind numărul 1 mondial, dar și câștigarea altor turnee majore. Cu toate acestea, soluția este munca de zi cu zi pentru a îndeplini aceste obiective: "Aceste lucruri reprezintă aspecte care pot fi desprinse pentru a putea avea rezultate excepționale pe viitor. Să fii numărul 1 mondial sau să câștigi alte turnee de Grand Slam, trebuie să muncești în fiecare zi. Și vom face asta. După aceea, dacă totul merge bine, putem să spunem liniștiți <da, am câștigat>", a mai spus antrenorul lui Daniil Medvedev, Gilles Cervara.
Laver Cup
John McEnroe, după ce Team World a câștigat în premieră Laver Cup: "Vă iubesc pe toți"
ACUM 6 ORE
Moselle Open
Bublik, cel mai ciudat punct al anului, în finala de la Metz! Ce a putut face la 6-7, 1-3 cu Sonego
ACUM 7 ORE