Shuai Peng, a cărei situaţie personală a îngrijorat lumea întreagă începând din luna noiembrie, s-a întâlnit cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, sâmbătă, cu prilejul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, şi a confirmat pentru cotidianul L'Equipe că nu "dispărut niciun moment".
"Sâmbătă, am putut discuta mai mult şi am petrecută o seară agreabilă", la cină, a explicat jucătoarea chineză în interviul publicat luni de cotidianul francez pe site-ul său. "M-a întrebat dacă intenţionez să revin în competiţie, care sunt proiectele mele, ce am de gând", a explicat Peng celor doi jurnalişti de la L'Equipe, într-un hotel aflat în bula olimpică de la Beijing, în urma întâlnirii cu Bach.
Tenis
Decizie istorică la Australian Open. Ce tricouri au voie să poarte fanii prezenţi în tribune
25/01/2022 LA 10:42

Shuai Peng a rupt tăcerea, într-un interviu pentru cotidianul L'Equipe

Shuai Peng a acuzat la începutul lunii noiembrie un fost conducător chinez că ar fi constrâns-o să aibă un raport sexual. După ce aceste afirmaţii făcute într-o reţea de socializare au fost şterse, Peng, fost lider mondial la dublu, a dispărut o perioadă, situaţie care a neliniştit lumea întreagă până când a avut o videoconferinţă cu preşedintele CIO pe 21 noiembrie.
Îmbrăcată într-un trening roşu şi negru, Shuai Peng (36 ani), "a părut a fi în formă", potrivit jurnaliştilor care au realizat interviul, primul al sportivei din noiembrie încoace: ''Multă lume, cum sunt prieteni sau cei din CIO, mi-a trimis mesaje şi a fost imposibil să răspund la toate. Însă, am fost mereu în contact strâns cu prietenii mei apropiaţi, am discutat cu ei, le-am răspuns la emailuri, am discutat şi cu WTA... ", a mărturisit Peng.
Joi, cu două zile înaintea întâlnirii dintre Thomas Bach şi Peng, CIO afirmase că o "susţine" pe Shuai Peng în cazul în care ea doreşte deschiderea unei anchete în legătură cu acuzaţiile de raport sexual forţat pe care le-a formulat la adresa unui fost vicepremier chinez: "Dacă ea vrea o anchetă (legată de acuzaţii), bineînţeles că o vom susţine, însă aceasta trebuie să fie decizia sa, e viaţa sa, sunt acuzaţiile sale. Am văzut acuzaţiile sale şi am văzut şi 'retragerea' acestora", a declarat Thomas Bach într-o conferinţă de presă, înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.
Întrebată în legătură cu faptele care sunt ridicate de această controversă şi despre "agresiunea sexuală" suferită, Peng a dezminţit totul.
"Agresiune sexuală? Nu am spus niciodată că cineva m-ar fi agresat sexual", a subliniat jucătoarea de tenis.
"De ce a fost şters mesajul acuzator?", a fost întrebată sportiva, iar răspunsul său a fost: "Pentru că aşa am vrut".
Întrebată în legătură cu viaţa sa începând din noiembrie, Peng a explicat că "aceasta este aşa cum trebuie, nimic special..."

Shuai Peng a dezmințit zvonurile potrivit cărora ar fi dispărut

"Aş vrea să ne înţelegem bine: sunt o fată normală. Uneori sunt calmă, alteori sunt mulţumită, uneori mă simt tristă sau mă pot simţi foarte stresată, supusă unei presiuni foarte mari... Toate emoţiile şi reacţiile normale pe care le au femeile, le trăiesc şi le resimt şi eu", a afirmat Peng.
CIO a confirmat într-un comunicat că preşedintele Thomas Bach a fost însoţit de fosta înotătoare Kirsty Coventry, membru CIO, la întâlnirea cu Peng, precizând că jucătoarea de tenis va asista la mai multe probe din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, după ce a urmărit deja o întâlnire din turneul de curling dublu mixt: "Toţi trei au decis ca orice comunicare ulterioară legată de întâlnire să fie lăsată la discreţia jucătoarei de tenis", a precizat CIO, care i-a reiterat invitaţia sa de a vizita sediul organizaţiei de la Lausanne (Elveţia).
În interviul acordat L'Equipe, Shuai Peng a anunţat că îşi încheie cariera profesionistă, în afara cazului în care va evolua "într-o echipă de veterani", a glumit ea: "Tenisul mi-a transformat viaţa, mi-a adus bucurie, provocări şi multe alte lucruri. Chiar dacă nu mai particip la competiţii profesioniste, voi rămâne mereu o jucătoare de tenis", a concluzionat ea.
Agerpres
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44
Tenis
Declarație incredibilă făcută de Shuai Peng: "Trebuie să accentuez acest lucru"
20/12/2021 LA 06:10