Aslan Karatsev este de departe considerat revelația anului 2021. Rusul în vârstă de 27 de ani a pornit din calificări la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, a depășit faza premergătoarea turneului, iar pe tabloul principal a ajuns până în penultimul act, acolo unde a fost învins de Novak Djokovic. Acum, la câteva săptămâni de la acea performanță, Karatsev și-a trecut în palmares primul titlu ATP al carierei, la Dubai.
Cu toate că e pe val și face "victime" cu nume în circuitul ATP, Aslan Karatsev nu este căutat de sponsori. Rusul a mărturisit că nu are în spate nicio marcă pe care să se poată baza cu susținere extra, în afară de Adidas, care doar îi furnizează echipament sportiv. La conferința de presă de după victoria de la Dubai, rusul a fost întrebat dacă a fost asaltat cu oferte din partea sponsorilor în ultimele două luni. Karatsev a zâmbit amar și a oferit un răspuns clar, făcând totodată și un apel public: "Nu, nu am primit nicio ofertă, dar poate îmi găsiți voi pe cineva? Găsiți-mi voi un sponsor. Aș fi tare fericit. În acest moment, după cum puteți vedea, nu există niciun brand care să mă vrea", a spus Karatsev la conferința de presă.

Aslan Karatsev, campion la turneul de 500 de puncte de la Dubai

US Open
Karatsev, OUT de la US Open 2021 în turul 3! Un puști american a produs surpriza! Next: Djokovic
05/09/2021 LA 00:20
Ocupant al locului 42 ATP, rusul Aslan Karatsev a cucerit sâmbătă primul titlu ATP al carierei, după ce s-a impus la Dubai. În marea finală, rusul l-a învins, în două seturi, scor 6-3, 6-2, pe sud-africanul Lloyd George Harris (81 ATP), la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute de joc.
Pe parcursul turneului, sportivul din Rusia, în vârstă de 27 de ani, a mai trecut de Egot Gerasimov (77 ATP), Daniel Evans (28 ATP), Lorenzo Sonego (37 ATP), Jannik Sinner (32 ATP) și Andrey Rublev (8 ATP). Începând de luni, Karatsev va urca pe poziția 27 în ierarhia mondială. Cu un an în urmă, rusul ocupa locul 263 ATP. Rusul confirm astfel că evoluția de excepție de la Australian Open nu a fost doar un foc de paie. La Melbourne, Karatsev a ajuns până în semifinale, acolo unde avea să fie învins de viitorul campion al turneului, Novak Djokovic.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
US Open
Rusul Aslan Karatsev, performerul zilei la US Open. Cum a supraviețuit unui meci de aproape 5 ore
03/09/2021 LA 03:05
Tenis
La 27 de ani, Aslan Karatsev contrazice pe toată lumea! "Nu e ca și cum am apărut de nicăieri"
26/04/2021 LA 14:27