Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

ATP Barcelona debutează astăzi, în direct pe Eurosport! Rafa Nadal e principalul favorit

Nicu Savin

Actualizat 19/04/2021 la 10:44 GMT+3

ATP Barcelona | Chiar dacă nu are anvergura turneelor Masters care se joacă pe zgură (Monte Carlo, Madrid și Roma), competiția din Catalunya a oferit de fiecare dată specatcol. Și în acest an va fi cu siguranță la fel, chiar dacă numai 4 din primii 10 jucători ai lumii se află la start.

Rafa Nadal ATP Barcelona

Credit imagine: EFE

După ce ieri s-a încheiat primul mare turneu pe zgură din 2021 (Monte Carlo), tenismenii se vor întrece în această săptămână la alte 2 turnee pe cea mai lentă suprafață din tenis: Barcelona (ATP 500) și Belgrad (ATP 250).
Evident, competiția din Catalanya este mult mai atractivă, ținând conte de jucătorii aflați pe tabloul principal. Favoritul numărul unu este Rafa Nadal, care a câștigat de 11 ori turneul (record absolut). Totuși, ibericul a suferit la Monte Carlo, fiind învins de Andrey Rublev în sferturi, dar va dori cu siguranță să demonstreze că rămâne "Regele zgurii".
Stefanos Tsitsipas, proaspătul campion de la Monte Carlo este al 2-lea favorit, iar Andrey Rublev și Diego Schwartzmann sunt ceilalți jucători din Top 10 care vor fi pe terenurile de la Barcelona. David Goffin, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreno Busta, Fabio Fognini sau Jannik Sinner sunt alte nume importante care se vor bate pentru trofeu.

ATP Barcelona va fi de astăzi, în direct pe Eurosport și Europsort Player

Turneul de la Barcelona este dotat cu premii în valoare de 1.565.480 de €, iar câștigătorul va primi 500 de puncte în clasamentul ATP. În 2020, competiția nu s-a ținut din cauza pandemiei. Dominic Thiem este așadar deținătorul trofeului, după finala câștigată în 2019 în fața lui Daniil Medvedev (6-4,6-0). Austriacul nu își va putea apăra titlul, el fiind în continuare absent din circuit din cauza unei accidentări.
Rafa Nadal a câștigat pentru prima dată la Barcelona în 2005, iar de atunci doar 3 jucători au reușit să pună mâna pe trofeu cu excepția ibericului: Fernando Verdasco (2010), Kei Nishikori (2014 și 2015) și Dominic Theim (2019).
Cele mai importante partide de la Barcelona vor fi în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Transmisia de astăzi va începe de la ora 12:00 pe Eurosport Player și de la ora 16:00 pe Eurosport 2.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo