Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Analiza ATP Miami | Cine va câștiga turneul din Florida în lipsa The Big 3. Competiția, pe Eurosport

Irina Aldea

Publicat 23/03/2021 la 20:43 GMT+2

În lipsa lui Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, jucătorii din noua generație vor încerca să profite la maxim și să-și treacă în palmares unul dintre titlurile cele mai importante din circuit, după turneele de Grand Slam.

Daniil Medvedev v. Andrey Rublev | Premium | Australian Open 2021

Credit imagine: Eurosport

Turneul Masters de la Miami, care se desfășoară în perioada 24 martie – 4 aprilie, a organizat ieri tragerea la sorți a tabloului, iar de mâine vom avea parte, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, de acțiunea din Florida. Ediția din acest an a turneului masculin de la Miami ne poate oferi o idee despre cum va arăta circuitul în trei sau patru ani, fără cei trei coloși ai sportului alb, Federer, Nadal și Djokovic. Pe lângă cei trei mari tenismeni, și Dominic Thiem a decis să se retragă.
Roger Federer - Rafael Nadal - Novak Djokovic - Dominic Thiem
Din acest motiv, tenismenii mai tineri, aflați în căutarea succesului pe cele mai mari scene ale tenisului mondial, au acum șansa de a confirma. În ultimii 15 ani, membrii The Big 3 au dominat turneele Masters 1000 aproape la fel de autoritar cum au procedat la turneele de Grand Slam. La ediția de anul acesta, a 36-a, jucătorii care au ales să facă deplasarea la Miami au o șansă mare de a-și trece-n palmares unul dintre trofeele prestigioase puse la bătaie pe parcursul unui sezon întreg.
Campion al ultimei ediții, în 2019, Roger Federer a decis să se retragă de la Miami pentru a continua să se antreneze departe de competiții, în timp ce Rafael Nadal și Novak Djokovic au preferat să-și concentreze atenția pe sezonul de zgură, care va debuta cât de curând după turneul de la Miami. Ultima dată când de la un turneu Masters au lipsit toți membrii The Big Three se întâmpla în 2004, la Paris Bercy, în urmă cu 138 de turnee de categorie Masters.

ATP Miami | Cine va câștiga turneul din Florida în lipsa The Big 3. Medvedev, marele favorit

Daniil Medvedev este capul de serie numărul 1 la Miami. Rusul are multe argumente care-l fac principalul favorit la competiția din Florida. Vine după un titlu câștigat la Marseille, a reușit să "rupă" o serie impresionantă în clasament și să ajungă pe locul 2 mondial și are deja trei titluri Masters în palmares. Rusul a crescut enorm în perioada care a trecut de la ultima lui apariție la Miami, în 2019. Atunci, Medvedev era cap de serie numărul 13 și pierdea în runda a patra în fața lui Federer.
ATP MArseille: Medvedev beats Herbert to lift 10 th ATP Title (highlights)
De data aceasta nu există nimeni de calibrul lui Federer pe partea de tablou a rusului. Roberto Bautista Agut, Dusan Lajovic și Felix Auger-Aliassime sunt următorii capi de serie în acest sfert de tablou. Medvedev va debuta în fața câștigătorului dintre Sam Querrey și Yen-Hsun Lu, iar primul lui test real ar urma să vină în turul trei, în fața lui Reilly Opelka, dar e greu de crezut că americanul de pe locul 41 ATP îi va pune vreo problemă lui Medvedev, dublu finalist de Grand Slam. Pe același sfert de finală cu Medvedev este și campionul din 2018 de la Miami și finalistul din 2019, John Isner.
Cine câștigă turneul de la Miami
În plus, și cotele de la pariuri indică același lucru, Medvedev are cele mai mari șanse să se impună la turneul organizat la Florida. Rusul are o cotă de 3,75 de reușită, în timp ce al doilea favorit, Andrey Rublev, a primit o cotă de 5. Următorii doi favoriți sunt finaliștii de la Acapulco, Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev, care au aceeași cotă, 9.

ATP Miami | Alexander Zverev, succes cu repetiție? Sau șansa lui Rublev să cucerească în premieră un turneu Masters 1000

La fel ca Daniil Medvedev, Alexander Zverev vine după un titlu câștigat la Acapulco. Germanul a cucerit, la fel ca Medvedev, tot trei titluri Masters, iar acum are o șansă importantă să și-l treacă în palmares pe al patrulea. Totuși, ultimul titlu pe care Zverev l-a câștigat la acest nivel a venit la Madrid în 2018, dar tabloul de la Miami 2021 îi permite germanului să viseze cu ochii deschiși. Dinamica din circuit devine din ce în ce mai surprinzătoare, iar Zverev va fi veteranul în primul meci pe care-l va juca la Miami, cu unul dintre Carlos Alcaraz sau Emil Ruusuvuori.
Alexander Zverev holte sich in Acapulco den Turniersieg
Pe de altă parte, Andrey Rublev și-a exprimat nerăbdarea de a da tot ce are mai bun la turneul de la Miami, știind că lipsesc cei trei uriași jucători, Federer, Nadal și Djokovic. Rusul a pierdut în sfârșit un meci la un turneu de 500 de puncte săptămâna trecută la Dubai. Poate că este un semn că Rublev va cuceri în sfârșit un titlu de 1000 de puncte. Rusul nu a ajuns niciodată într-o finală la un turneu de acest calibru, dar din postura de favorit numărul 4, un parcurs de vis nu este exclus.

ATP Miami | Stefanos Tsitsipas, în goana după primul titlu Masters 1000 al carierei

Finalist la turneul de săptămâna trecută de la Acapulco, Stefanos Tsitsipas va încerca fără doar și poate să-și potolească setea de succes cu o serie impresionantă de victorii, după eșecul din Mexic în fața lui Alexander Zverev. Grecul nu a mai cucerit până acum un titlu Masters 1000, iar aceasta este șansa lui de a confirma că poate fi unul dintre titanii sportului alb după retragere lui Federer, Nadal și Djokovic.
În afară de Federer, Nadal și Djokovic, pe lista retragerilor de la Miami Open mai sunt câteva nume grele, precum Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Pablo Carreno Busta, Matteo Berrettini, Borna Coric, Nick Kyrgios, Gael Monfils și Jo-Wilfried Tsonga. În această seară s-a retras și Andy Murray, care urma să-l întâlnească în primul tur pe finalistul de la Dubai, sud-africanul Lloyd Harris. Turneul ATP de la Miami va putea fi urmărit în direct și în exlcusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și fiecare Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo