Alexander Zverev, ocupant al locului 7 ATP, s-a impus în fața lui Diego Schwartzman, debutant anul acesta la Turneul Campionilor, scor 6-3, 4-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 13 minute de joc. Zverev a reușit să treacă peste înfrângerea din primul meci, cea cu Daniil Medvedev. Rusul l-a învins pe german cu scorul de 6-3, 6-4. De partea cealaltă, pentru Diego Schwartzman, aceasta este a doua înfrângere în grupă, după ce argentinianul a fost învins la debut de Novak Djokovic. Dacă sârbul se impune în fața lui Medvedev în această seară în două seturi, atunci se va califica în semifinale.

Tenis
Provocarea care i-a "răpus" pe "așii" de la Turneul Campionilor: unul singur și-a amintit de Năstase
22/11/2020 LA 16:55

Manșa inaugurală a fost echilibrată, cu break-uri de o parte și de cealaltă, însă cel care a forțat mai mult pe game-urile de retur a fost Alexander Zverev. Germanul s-a impus la retur de două ori, în timp ce debutantul de la Turneul Campionilor, Diego Schwartzman, a reușit o singură dată să fie decisiv la retur.

Alexander Zverev, victorie la limită cu Diego Schwartzman

În setul al doilea, tot Diego a fost cel care și-a cedat serviciul primul, însă argentinianul a revenit spectaculos și a fost mult mai concentrat pe parcursul manșei a doua. Zverev a scăzut și el nivelul de joc și și-a pierdut serviciul de două ori, oferindu-i șansa adversarului lui de a trimite partida în set decisiv.

Nici setul al treilea nu a fost unul facil pentru oricare dintre cei doi tenismeni. Zverev, mai experimentat în meciurile cu miză, din turnee importante, a știut exact când să apese pedala de accelerație, iar Diego a fost blocat în mod constant în orice inițiativă a avut. În plus, argentinianul și-a pierdut din luciditate la serviciu, iar Zverev l-a taxat imediat.

Cum arată acum clasamentul Grupei Tokyo 1970

  • 1. Novak Djokovic 1 meci jucat, 1 punct (2-0 la seturi)
  • 2. Daniil Medvedev 1 meci jucat, 1 punct (2-0 la seturi)
  • 3. Alexander Zverev 2 meciuri jucate, 1 punct (2-3 la seturi)
  • 4. Diego Schwartzman 2 meciuri jucate, 0 puncte (1-4 la seturi)

Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport la turneele de tenis din 2020.

ATP World Tour Finals
Daniil Medvedev, victorii pe linie la Londra! Schwartzman, debut ratat la Turneul Campionilor
20/11/2020 LA 22:27
ATP World Tour Finals
Turneul Campionilor. Djokovic răsuflă ușurat după calificarea în semifinale: "Asta a fost diferit"
20/11/2020 LA 17:14