Dublă câștigătoare la Australian Open, Victoria Azarenka a întrerupt subit meciul din primul tur de pe Margaret Court Arena, cerând intervenția echipei medicale. Americanca Jessica Pegula conducea 7-5, 4-2, iar Vika servea la 40-0. Sportiva din Belarus a lăsat să se înțeleagă că nu poate respira și a părăsit terenul alături de medici, partida fiind reluată doar după aproximativ nouă minute.
https://i.eurosport.com/2021/01/25/2978604.jpg
Azarenka începuse excelent meciul de marți, preluând conducerea 5-2 în primul set. Mai departe însă, finalista de anul trecut de la US Open a ratat din ce în ce mai mult, nereușind să fructifice mingea de set avută pe serviciu, la 5-3. Americanca a revenit printr-o serie de cinci game-uri câștigate consecutiv și a preluat conducerea pe tabelă, obținând un break devreme și în setul doi, la 2-2.
WTA Finals
Turneul Campioanelor | Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale după o victorie cu Pegula
05/11/2022 LA 07:49
Azarenka a lăsat impresia că poate reveni după ce a primit ajutorul medicilor, recuperând break-ul, însă la 4-4 Pegula a sprintat spre victorie, cu 8 puncte câștigate din 10 jucate. "Am jucat destul de bine în ultimul timp, am jucat bine și săptămâna trecută. (N.r. - în momentul întreruperii) am încercat să rămân concentrată, deși nu a fost ușor, am rămas calmă acolo, am încercat să nu îmi pierd cumpătul", a declarat Pegula după meci, la interviul de pe teren.

Australian Open: Azarenka a avut probleme și în trecut

Imaginile din al șaptelea game al meciului dintre Azarenka și Pegula au amintit de alte două meciuri cu probleme pentru Azarenka. În 2009, tot la Australian Open, Azarenka a fost răpusă de căldură, fiind nevoită să se retragă dintr-un duel din optimi cu Serena Williams, în care câștigase primul set.
Și la US Open 2010, Victoriei Azarenka i s-a făcut rău pe teren după doar 31 de minute de joc în timpul unui duel cu Gisela Dulko. Sportiva din Belarus s-a oprit din alergare și s-a întins pe teren, fiind scoasă de pe teren într-un scaun cu rotile. Problemele sale au fost provocate atunci de o contuzie suferită după ce a căzut la antrenament, lovindu-se la cap.
WTA Finals
Turneul Campioanelor a început cu două meciuri memorabile! Sakkari și Sabalenka, victorioase
01/11/2022 LA 05:15
WTA Finals
Luptă intensă pentru Turneul Campioanelor! 13 jucătoare își dispută ultimele 5 locuri disponibile
19/10/2022 LA 08:34