Australian Open ziua 2. LIVEBLOG: Rezultatele zilei înregistrate la Melbourne

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 09/02/2021 la 14:32 GMT+2

Australian Open ziua a 2-a. LIVE BLOG: primul Grand Slam al anului continuă în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Ana Bogdan (96 WTA) este singura jucătoare din România repartizată pe jumătatea superioară de tablou, urmând să evolueze marți, împotriva fostei semifinaliste de la Melbourne, Danielle Collins (40 WTA). Rafael Nadal, Ash Barty, Muguruza, Medvedev debutează și ei în primul tur.

WTA Yarra Valley - Highlights Barty vs Muguruza

Credit imagine: Eurosport

Australian Open programează ultimele meciuri din turul 1. Acum, în direct pe Eurosport 1, Rafael Nadal începe cursa pentru un istoric al 21-lea titlu de Mare Șlem al carierei. Liderul mondial Ashleigh Barty și Daniil Medvedev debutează și ei la Melbourne. Toate detaliile despre cele mai tari cinci meciuri ale zilei le găsiți aici.
Australian Open - UNIBET
Stefanos Tsitsipas se califică ușor în turul al doilea, cedând doar patru game-uri în primul tur cu Gilles Simon, scor 6-1, 6-2, 6-1, după o oră și 33 de minute de joc.
Radu Albot (locul 85 ATP) a reușit una dintre marile surprize de pe până acum de pe tabloul masculin de simplu de la Australian Open, jucătorul din Moldova reușind să-l învingă pe Roberto Bautista Agut, scor 6-7(1), 6-0, 6-4, 7-6(5)
Semifinalistă în 2013 la Australian Open, Sloane Stephens este eliminată în primul tur de Yulia Putintseva, scor 6-4, 2-6, 3-6, după două ore și 11 minute de joc. Sportiva din Kazahstan o va întâlni în continuare pe Van Uytvanck.
Alte rezultate:
  • Shelby - Jones 6-4, 6-1
  • Evans - Norrie 4-6, 6-4, 4-6, 5-7
  • Juvan - Konta 4-6 / retragere Konta
  • Danilovic - Martic 7-5, 3-6, 6-4
  • Anderson - Berrettini 6-7, 5-7, 3-6
  • Ivashka - Safiullin 4-6, 3-6, 4-6
  • Sorribes Tormo - Gavrilova 1-6, 5-7
Ashleigh Barty, în pas de defilare spre turul al doilea la Australian Open
  • Ashleigh Barty obține o victorie fabuloasă în primul tur de la Australian Open cu Danka Kovinic, căreia nu i-a dat nicio șansă! 6-0, 6-0, după 45 de minute de joc! Kovinic, doar 10 puncte câștigate! Șapte dintre game-uri au fost câștigate la zero de liderul mondial din WTA.
  • Australianca este într-o formă de joc de zile mari și pare de neoprit! Liderul mondial din WTA a câștigat primul set după doar 19 minute, 6-0, cedând doar 4 (!!!) puncte!
Jelena Ostapenko, ELIMINATĂ în primul tur la Australian Open de Karolina Muchova, scor 7-6, 6-2, după o oră și 40 de minute de joc!
Karolina Pliskova, victorie excelentă în primul tur, în fața italiencei Jasmine Paolini! Cehoaica s-a impus după doar 51 de minute de joc, cedând două game-uri, scor 6-0, 6-2.
GAME, SET & MECI De Minaur! Sfert-finalistul de anul trecut, Tennys Sandgren, este eliminat în primul tur de australianul Alex de Minaur, scor 7-5 6-1, 6-1, după o oră și 53 de minute de joc.
Ana Bogdan, eliminată! România rămâne cou 2 reprezentante pe tabloul principal de simplu.
  • 3-6, 1-6. VICTORIE Danielle Collins, după o oră și 5 minute de joc!
  • 3-6, 1-5. Collins mai obține un break și servește pentru victorie!
  • 3-6, 1-4. Collins se distanțează în setul al doilea.
  • 3-6, 1-3. Ana Bogdan a condus cu 40-0, însă Collins a revenit și a făcut break-ul.
  • 3-6, 1-2. Danielle Collins a început să se descătușeze! Ana Bogdan a avut mai multe șanse de a face break-ul, însă americanca a revenit de fiecare dată și până la urmă a câștigat gane-ul pe propriul serviciu.
  • 3-6, 1-1. Ana Bogdan își face serviciul.
  • 3-6, 0-1. Danielle Collins începe în forță acest set secund.
  • 3-6. Ana Bogdan face o dublă greșeală în finalul primului set, iar Collins își adjudecă manșa inaugurală!
  • 3-5. Collins consolidează break-ul, iar Ana va servi pentru a rămâne în acest prim set.
  • 3-4. Ana Bogdan își cedează serviciul pentru prima dată în meci, iar Collins poate profita în perspectiva adjudecării primului set.
  • 3-3. Collins își face serviciul, se ține aproape de Ana Bogdan!
  • 3-2. Ana Bogdan își face serviciul, trece iar la conducere.
  • 2-2. Collins își face serviciul și egalează la 2.
  • 2-1. Danielle Collins recuperează break-ul imediat.
  • 2-0. Start de partidă excelent pentru sportiva noastră, care obține break-ul.
  • 1-0. Ana Bogdan își adjudecă primul game al meciului, pe propriul serviciu.
Nadal, prima victorie din 2021
Rafael Nadal debutează cu o victorie 6-3, 6-4, 6-1 la Australian Open, în fața sârbului Laslo Djere.
Mladenovic, victorie superbă în fața favoritei 20, Maria Sakkar: s-a impus, după ce sportiva din Grecia câștigase setul doi cu 6-0.
Gauff, exact ca Serena Williams
Cori Gauff își câștigă primul meci la Australian Open 2021 în 56 de minute, exact cât i-au trebuit și Serenei Williams să o învingă în ziua precedentă pe Laura Siegemund (6-1, 6-1). În vârstă de doar 16 ani, Gauff a trecut cu 6-3, 6-2 de Jil Teichmann (Elveția).
Nadal-time pe Rod Laver Arena
Rafael Nadal își începe, oficial, sezonul și cursa pentru titlul de Mare Șlem cu numărul 21. Spaniolul are 65 de victorii la "Openul Vesel", Djere - zero.
Svitolina și Rublev, în turul doi
Elina Svitolina, favorită 5 a tabloului feminin, a avut nevoie de două ore pentru a trece de Marie Bouzkova, 6-3, 7-6(5). Sportiva din Ucraina a salvat o minge de set la 4-5 în setul doi și a vorbit la interviul de pe teren despre condițiile de joc grele, caniculare. Rusul Andrey Rublev a fost mai expeditiv decât Svitolina, învingându-l în minimum de seturi (la 3, 3 și 4) pe germanul de 29 de ani, Yannick Hanfmann.
Azarenka, OUT de la Australian Open
Jessica Pegula o învinge pe Victoria Azarenka, 7-5, 6-4, într-o oră și 39 de minute. Favorita 12 a reușit să recupereze break-ul în setul doi imediat după time-out-ul medical, însă americanca a răspuns prompt, câștigând următoarele două game-uri, cu doar câte un punct cedat.
Momente grele pentru Victoria Azarenka pe "Margaret Court Arena"
Dublă câștigătoare la Australian Open, Victoria Azarenka a întrerupt subit meciul de pe Margaret Court Arena, cerând intervenția echipei medicale. Americanca Jessica Pegula conduce 7-5, 4-2, iar Vika servea la 40-0. Sportiva din Belarus acuză probleme de respirație și părăsește terenul alături de medici. Azarenka a condus cu 5-2 în primul set și a ratat o minge de set pe serviciu, la 5-3, însă americanca a revenit cu o serie de cinci game-uri câștigate pentru a prelua conducerea pe tabelă.
Partida se reia după o pauză de aprozimativ nouă minute.

Alcaraz, debut de vis la 17 ani
Carlos Alcaraz, 17 ani, a reușit o victorie clară, 6-1, 6-4, 6-4 în fața lui Botic Van de Zandschulp. Spaniolul luat sub aripa protectoare de fostul număr unu mondial Juan Carlos Ferrero a câștigat un duel al jucătorilor veniți din calificări.
A opta victorie consecutivă la Australian Open pentru Sofia Kenin
Sofia Kenin își începe cursa de apărare a trofeului cu o victorie muncită, 7-5, 6-4, în fața lui Maddison Inglis. Favorita patru a obținut a opta victorie consecutivă la Australian Open, reușind 23 de ași.
Game, set, meci Muguruza
Finalistă anul trecut la Melbourne, Garbine Muguruza s-a calificat în turul doi după o victorie cu 6-4, 6-0 în fața Margaritei Gasparyan, pe "Margaret Court Arena".
UPSET ALERT: Li, încă neînvinsă în 2021
Americanca Ahn Li o învinge pe Zhang Shuai, cap de serie 31 la Melbourne, scor 6-2, 6-0. Jucătoarea de 20 de ani care a învins-o pe Sorana Cîrstea la Grampians Trophy, turneu la care, în cele din urmă, nu s-a mai disputat finala, a câștigat toate cele cinci meciuri pe care le-a jucat până acum în acest sezon.
Muguruza, în deschidere, pe Margaret Court Arena
Garbine Muguruza - Margarita Gasparyan este duelul care deschide programul pe Margaret Court Arena și Eurosport 1. Deținătoarea titlului, Sofia Kenin, este pe Rod Laver, împreună cu Maddison Inglis, iar Belinda Bencic și Lauren Davis se înfruntă într-un alt meci interesant programat la prima oră. Tânăra senzație a tenisului spaniol, Carlos Alcaraz (141 ATP), joacă și el de la această oră, împotriva olandezului Botic Van de Zandschulp.
Primul Grand Slam al anului este turneul care readuce, întrucâtva, normalitatea în tenis. Spectatorii au revenit în tribune, jucători pe care nu i-am văzut de un an de zile într-un turneu important reintră pe teren (Ashleigh Barty, Bianca Andreescu, Nick Kyrgios), iar derby-urile fac și ele parte din "meniu". Cinci capi de serie au fost eliminați încă din prima zi, în frunte cu fostul lider mondial Angelique Kerber și favoritul 10, Gael Monfils.

Australian Open, ziua a 2-a: programul transmisiunilor Eurosport

Programul transmisiunilor la Australian Open - ZIUA 2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo