Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Respect maxim între GOAT-urile din tenis! După Federer, Nadal a transmis un mesaj superb pentru Djokovic

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/01/2023 la 13:34 GMT+2

Novak Djokovic este campion pentru a 10-a oară la Australian Open, iar sârbul primește laude din toate părțile. După Roger Federer, a venit și rândul lui Rafael Nadal să îl felicite pe sârb, cei doi fiind jucătorii cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie.

Djokovic lifts the Aus Open Trophy

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Novak Djokovic s-a impus duminică în finala de la Australian Open, împotriva grecului Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 7-6, 7-6. Sârbul a devenit pentru a 10-a oară campion la Melbourne și și-a trecut în palmares cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam, un record absolut în tenis, deținut alături de Rafel Nadal.
Cei doi sunt jucătorii cu cele mai multe titluri majore, urmați de Roger Federer, care are 20 de Slamuri, însă este retras din activitate. Nici cariera sârbului și a ibericului nu se va întinde pe mulți ani de aici înainte, însă cei doi au ocazia de a-și îmbunătăți recordul, mulți experți spunând că cine termină cu cele mai multe titluri de Grand Slam va putea fi desemnată GOAT-ul din tenis.
După finala de la Australian Open, Novak Djokovic a primit o mulțime de mesaje în care este felicitat, iar acum a venit și rândul marelui său rival să îi adreseze o serie de cuvinte frumoase. "Matadorul" a lăudat performanța rivalului său, dar și a echipei care a făcut posibil un asemenea succes.
"Nole, ai reușit să realizezi ceva extraordinar. Multe felicitări ție și echipei tale. O meriți din plin. Bucură-te din plin de asta", a scris Nadal pe rețelele de socializare.
Djokovic, felicitat de Rafel Nadal după Australian Open
Rafa a părăsit competiția în turul secund, după o înfrângere în trei seturi în fața lui Mackenzie McDonald. Americanul s-a impus cu 6-4, 6-4, 7-5, profitând de problemele medicale ale ibericului, care va reveni pe teren abia la începutul primăverii.
Citește și:

Novak Djokovic, felicitat de Federer după succesul de la Australian Open

Ca întotdeauna, când unul dintre membrii "Big 3" ridică un trofeu de Grand Slam, reacția celorlalți doi este deosebit de așteptată. Federer a fost primul care a ieșit rapid "la rampă" cu un mesaj de apreciere, elvețianul dând încă o dată dovadă de clasă.
"Încă un efort incredibil din partea ta! Felicitări", a fost mesajul lui Federer pentru fostul său mare rival.
Și exponenții noii generații au ținut să îl felicite pe Djokovic pentru performanța deosebită atinsă odată cu cucerirea celui de-al 10-lea trofeu de la Australian Open.
"Când idolii copilăriei continuă să câștige slamuri, trebuie să muncim chiar mai mult decât înainte. Felicitări, Novak", a scris Holger Rune, cel care a avut două mingi de meci pentru un sfert de finală cu sârbul la Melbourne, dar le-a ratat și a pierdut în cele din urmă disputa cu Rublev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo