Novak Djokovic, liderul mondial din ATP, a câștigat ieri finala primului turneu de Grand Slam al anului, în fața lui Daniil Medvedev, scor 7-5, 6-2, 6-2, la capătul unui meci fără un istoric prea lung, de o oră și 54 de minute de joc. Nole a cucerit astfel al nouălea titlu la Australian Open și al 18-lea din întreaga carieră, apropiindu-se de marii lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal, amândoi cu câte 20 de titluri majore.
https://i.eurosport.com/2021/02/21/2999887.jpg
După finală, în orele ce au urmat, Novak Djokovic a fost felicitat pe rețelele de socializare de o mulțime de personalități, însă atenția colectivă s-a concentrat pe conturile de pe rețelele de socializare ale marilor lui rivali, Roger Federer și Rafael Nadal. Cei doi nu au reacționat după reușita incredibilă a sârbului la Melbourne. Comparativ, Roger Federer a scris un mesaj lung de felicitare pentru rivalul său, Rafael Nadal, atunci când ibericul a cucerit titlul major cu numărul 20 la Roland Garros 2020 și l-a egalat la numărul de Grand Slam-uri.
Tenis
"La retragerea ta cine ar plânge?" Djokovic a răspuns imediat, după momentul dintre Nadal & Federer
ACUM 38 MINUTE

Federer și Nadal, în "silenzio stampa" după ce Novak Djokovic a câștigat titlul la Australian Oepn 2021

Nici Nadal nu a reacționat în vreun fel după reușita incredibilă a sârbului, înregistrată ieri la Melbourne. De altfel, unchiul lui Rafa, Toni, a pus la îndoială accidentarea abdominală acuzată de Novak Djokovic pe durata primului turneu de Grand Slam al anului și a spus că este "surprinzător" că Nole s-a refăcut atât de repede, după ce în meciul din turul trei părea ca și eliminat din concurs.
"Este surprinzător faptul că Djokovic acuză probleme fizice, până la punctul de a avea îndoieli dacă va continua în turneu, iar apoi totul dispare peste noapte. Nu voi fi cel care pune la îndoială dacă durerile salesunt adevărate sau nu... e ceva obișnuit la un sportiv, dar probabil că le evidențiază mai mult decât ar trebui", declara Toni Nadal pentru cotidianul iberic El Pais, în urmă cu o săptămână.

Nick Kyrgios a rămas în umbră. Australianul, nicio reacție după finala Djokovic – Medvedev

Nick Kyrgios este probabil cel mai mare contestatar al lui Novak Djokovic. După ce l-a jignit în repetate rânduri înaintea acestui sezon, australianul a fost dezlănțuit pe durata Australian Open la adresa sârbului și chiar a luat în râs modul lui Nole de a sărăbtori victoriile. Kyrgios a imitat, la o partidă de dublu disputată în compania prietenului Thanasi Kokkinakis, gestul sârbului cu brațele îndreptate spre tribune.
După finala dintre Djokovic și Medvedev, Kyrgios a urmat exemplul lui Federer și Nadal și a preferat să rămână în umbră. Așteptat pe rețelele de socializare să ofere o reacție, Kyrgios a "dezamăgit" și a ales să aștepte următoarea "gafă" a sârbului pentru a ieși la rampă, așa cum ne-a obișnuit până acum.
Tel Aviv Watergen Open
Djokovic a cucerit al treilea titlu în 2022 și și-a doborât propriul record! Performanță uluitoare
ACUM 2 ORE
Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic e campion la Tel Aviv, după finala cu Cilic! Sârbul a ajuns la 89 de titluri cucerite
ACUM 2 ORE