Barty a câștigat cel de-al treilea titlu de Grand Slam din carieră, după ce a învins-o pe Danielle Collins în finala de la Australian Open, scor 6-3, 7-6 (2).
Prin acest succes, Barty s-a desprins la peste 2.500 de puncte în fruntea ierarhiei mondiale. Ash este campioană en-titre și la Wimbledon, câștigând practic două din ultimele trei titluri majore.
Simona Halep, eliminată în optimi la Australian Open 2022, a ținut să o felicite pe Ashleigh Barty pentru câștigarea primului Grand Slam din acest an.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50
"Felicitări prietenei mele Ashleigh Barty! O performanță uimitoare! Sunt atât de fericită să te văd cu acel trofeu!"
CITEȘTE ȘI:

"Barty este incredibilă și o admir foarte mult!"

Simona Halep a dezvăluit care este jucătoarea sa preferată din circuit, după eliminarea de la Australian Open, nominalizând-o pe Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA, despre care a avut numai cuvinte de laudă.
"Am văzut scorul la ultimul meci și mi s-a părut wow! Ashleigh Barty este incredibilă și o admir foarte mult, îmi place tare mult. Pot să spun că e jucătoarea mea preferată din circuit în acest moment. Joacă impecabil și își dă senzația tot timpul că tenisul e ușor, așa că îi doresc să câștige, merită", a spus Halep
Înainte de a juca acest turneu, Barty avea deja 112 săptămâni petrecute în fruntea WTA, fiind pe locul 8 într-un clasament all-time. În curând, jucătoarea de la Antipozi va urca pe locul 7, pentru că o va depăși pe Justine Henin – 117 săptămâni, și se va lansa în urmărirea Monicăi Seleș– locul 6 cu 178 de săptămâni.
Este al treilea titlu de Grand Slam pentru Ashleigh Barty, care s-a mai impus la Roland Garros 2019 și la Wimbledon 2021.

Australian Open | Cele mai bune momente ale finalei Ashleigh Barty - Danielle Collins

Ea va încasa 3,2 milioane de dolari și 2000 de puncte în clasamentul WTA, acolo unde este lider detașat. Collins a condus cu 5-1 în al doilea set, dar jucătoarea din Australia a revenit și s-a impus.
.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21