Halep (30 ani, 15 WTA) a suferit astfel prima sa înfrângere din acest an, la capătul celui mai solicitant meci, care a durat două ore şi 33 de minute, în condiţii dificile, la o temperatură de 32 grade Celsius.
Simo nu este înscrisă la turneul de la Sankt Petersburg, astfel că o vom vedea din nou la treabă la turneul de la Dubai, acolo unde s-a impus în 2015 și 2020, care e programat în perioada 14-20 februarie. Mai apoi, Simo va evolua cel mai probabil și la turneul de la Doha, care se va disputa în perioada 21-27 februarie.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Căldura, de partea lui Cornet în viziunea Martinei Navratilova

După ce Halep a acuzat căldura, Navratilova a confirmat faptul că tenismena din Franța a fost avantajată de condițiile în care s-a disputat meciul.
Mai mult decât atât, diferența a făcut-o agresivitatea, care a fost în favoarea lui Cornet, mai precizează fosta mare tenismenă: "Căldura a ajutat-o până la urmă pe Alize Cornet. Toate strategiile au dispărut, iar ea a făcut ce era sigur pentru ea. Alize Cornet este o jucătoare mai agresivă decât Halep. Simona era prea obosită pentru a face fata agresivității arătate de Cornet în setul secund. Oricum, jos pălăria în fața lui Alize Cornet", a declarat Martina Navratilova, la Tennis Channel.
CITEȘTE ȘI:

"Cornet e o luptătoare desăvârșită"

Într-un interviu exclusiv pentru Eurosport, Simona Halep a declarat că una din cauzele înfrângerii în optimile Australian Open a fost căldura excesivă, dezvăluind că s-a simțit foarte rău și a avut mari probleme să își impună jocul. Românca și-a lăudat adversara, amintind că împotriva ei a avut mereu meciuri care s-au întins pe cel puțin două ore.
"A fost foarte cald astăzi, din primul set m-a lovit căldura și nu m-am simțit foarte bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, m-a durut stomacul, ficatul... cam toate m-au durut astăzi, dar mă simt destul de împăcată pentru că am dat tot ce am avut.

Halep, după eliminarea de la Australian Open: "Am amețit, mi-a fost rău, m-a durut stomacul"

A fost un meci bun, din punctul meu de vedere, contra unei adversare care joacă extraordinar și care este o luptătoare desăvârșită. Mereu am jucat 3 ore cu ea și știam dinaintea meciului că o să fie foarte greu. Tot respectul pentru ea, a meritat să câștige pentru că a fost mai bună azi", a declarat Halep pentru Eurosport.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţiaEurosport Player.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21