Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cahill a numit principala calitate a lui Sinner! Campionul de la Australian Open, asemănat cu Nadal, Federer și Djokovic

Nicu Savin

Publicat 30/01/2024 la 10:49 GMT+2

Jannik Sinner a câștigat primul său titlu de Grand Slam, la Australian Open, iar Darren Cahill nu contenește cu laudele la adresa elevului său. Australianul a dezvăluit că Sinner are o calitate tehnică specială în lovirea mingii, una pe care numai jucători uriași ca Agassi, Nadal, Federer sau Djokovic au mai etalat-o în jocul lor.

Jannik Sinner și Darren Cahill, după finala Australian Open 2024, câștigată de italian în 5 seturi contra lui Daniil Medvedev

Credit imagine: Eurosport

Jannik Sinner este omul momentului în tenisul mondial, după ce a câștigat Australian Open de o manieră entuziasmantă. În semifinale l-a învins clar pe Novak Djokovic, iar în ultimul act a revenit de la 0-2 la seturi în fața lui Daniil Medvedev.
Italianul este antrenat în tandem de Simone Vagnozzi și Darren Cahill și majoritatea specialiștilor pun succesul său pe seama priceperii celor doi oameni din spate. Sinner este perceput mai mult ca un jucător extrem de muncitor și disciplinat decât ca un mare talent, dar Cahill consideră că elevul său posedă și calități native de excepție. Australianul a explicat că acesta are o tehnică de lovire a mingii pe care puțini jucători din ultimele 3 decenii au mai etalat-o, numindu-i pe Agassi, Nadal, Federer sau Djokovic.
"Sunetul mingii când Jannik lovește este ceva unic și special. Acest lucru se datorează timing-ului și vitezei mâinilor sale. Agassi a lovit mingea așa. Când Jannik lovește, se simte că mingea este lovită mai tare decât în cazul celorlalți jucători. Rafa era exact la fel. Roger, când lovea cu forehand-ul, se putea auzi acel sunet. Și Novak, când lovește un forehand sau un backhand, la fel, este ca o bubuitură. O persoană normală nu lovește mingea așa. La toți acești jucători se aude un sunet diferit când lovesc mingea și Jannik are calitatea asta", a spus Cahill, citat de L'Equipe.

Darren Cahill, unul dintre motivele pentru care Jannik Sinner a câștigat titlul la Australian Open

Prin succesul lui Sinner de la Australian Open, Darren Cahill a devenit primul antrenor din istorie care conduce 4 jucători diferiți spre cucerirea unui Grand Slam. Australianul a fost antrenorul lui Lleyton Hewitt la US Open 2001, când australianul se impunea în finală în fața legendarului "Pistol" Pete Sampras. Doi ani mai târziu, Darren l-a antrenat pe Agassi în drumul spre triumful acestuia de la Melbourne (finală câștigată cu surprinzătorul Rainer Schuttler). Apoi, în 2018, Darren a fost în spatele succesului Simonei Halep de la Roland Garros, pentru ca acum să își completeze "careul" prin victoria lui Sinner de la Melbourne.
La conferința de presă de după finala cu Medvedev, Sinner a anunțat că nu vrea să fie copleșit de acest succes, ci își dorește să muncească din greu în continuare, pentru a cuceri noi trofee majore, iar Cahill a întărit această idee.
Australianul e convins că elevul său are ambiția de a deveni și mai bun și de a cuceri multe alte titluri de Grand Slam. Cahill a spus că marele obiectiv al lui Sinner este să devină mai bun decât Carlos Alcaraz, care a fost cel mai tânăr lider mondial din istorie și e considerat liderul tinerei generații din tenis, el având deja două titluri majore în palmares.
"Alcaraz a fost un impuls pentru Jannik. Absolut. Nu există nicio îndoială văzând jucători tineri reușind este o motivație. Nu doar Jannik, toată lumea vrea să fie ca Alcaraz. Dacă jucătorii văd că unul dintre compatrioții lor sau cineva din generația lor are succes, vor să fie ca el. Apoi analizează ce fac, de ce au succes și cum îl vor repeta. Carlos a fost un pionier pentru mulți jucători tineri și suntem recunoscători pentru asta. Este o plăcere să-l privesc jucând. Aspirăm să fim la fel de buni ca el și sperăm că într-o zi vom fi mai buni decât el, dar acum îl urmăm pe Carlos și vom continua să facem asta.", a spus Cahill.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo