Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner "îi aruncă mănușa" lui Novak Djokovic, înaintea semifinalei de la Australian Open: "De abia aștept"

Nicu Savin

Actualizat 23/01/2024 la 20:46 GMT+2

Jannik Sinner s-a calificat pentru prima dată în carieră în semifinale la Australian Open, după ce l-a învins în 3 seturi pe Andrey Rublev. Următorul adversar al italianului va fi Novak Djokovic, iar elevul lui Darren Cahill a spus că abia așteaptă confruntarea cu liderul mondial, dând de înțeles că nu se teme de acesta.

Sinner l-a învins în 3 seturi pe Rublev și e în semifinale la Australian Open! Rezumatul meciului

Jannik Sinner a făcut un turneu mare la Australian Open până acum. Italianul l-a învins azi fără drept de apel pe Andrey Rublev și s-a calificat în semifinalele unui Grand Slam pentru a 2-a oară în carieră, prima dată la Antipozi. Sinner este singurul jucător rămas în competiție care nu a pierdut set până acum și se anunță un candidat serios la cucerirea trofeului.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Pentru un loc în marea finală, elevul lui Darren Cahill va da piept cu Novak Djokovic, care l-a învins în sferturi pe Taylor Fritz, în 4 seturi. Liderul mondial i-a oprit drumul italianului către prima sa finală de Grand Slam, la Wimbledon 2023, dar are suficiente argumente să spere că de această dată poate sparge această barieră.

Sinner abia așteaptă duelul cu Djokovic din semifinalele Australian Open

Imediat după meci, Sinner și-a îndreptat deja atenția către meciul cu Djokovic, dar la conferința de presă a vorbit mai detaliat despre duelul de vineri, dând de înțeles că nu se teme de nimic. Italianul a spus că este foarte încântat să-l înfrunte pe cel mai titrat jucător din lume într-o fază atât de avansată la un turneu major și a insistat că abia așteaptă întâlnirea.
"Pentru asta mă antrenez, să joc împotriva celor mai buni jucători din lume. Djokovic are, evident, un palmares incredibil aici, așa că este o plăcere pentru mine să joc împotriva lui, mai ales în etapa finală a turneului, unde lucrurile sunt puțin mai interesante. De abia aștept. Va fi greu, știu. Voi controla ceea ce este controlabil, adică voi da 100%, voi avea atitudinea potrivită, voi lupta pentru fiecare minge și apoi vom vedea rezultatul. Mai mult decât atât nu pot face. Chiar nu contează cine este adversarul meu, abia aștept cu nerăbdare și voi încerca să mă pregătesc în cel mai bun mod posibil", a spus Sinner.
În setul secund al meciului cu Rublev, Sinner s-a ținut de câteva ori de abdomen și îngrijorarea a fost mare în tabăra sa. Italianul a precizat la final că nu e vorba de nimic grav și a asigurat că este la 100% din punct de vedere fizic: "Nu mă deranjează abdomenul pentru că durerea a dispărut. Nu știu dacă s-a datorat respirației, dar nu am simțit nicio durere ulterior. Fizic sunt bine și pe teren m-am mișcat bine astăzi.".
Djokovic și Sinner s-au duelat de 6 ori până acum, iar Nole conduce cu 4-2 la meciurile directe. Liderul mondial nu i-a dat nicio șansă italianului în primele 3 dispute directe, pe care le-a câștigat fără să piardă set (la Monte Carlo 2021, Wimbledon 2022 și Wimbledon 2023).
Sinner a găsit rețeta succesului în fața celui mai titrat jucător din istorie în finalul anului trecut, când l-a învins de două ori, în grupele de la Turneul Campionilor și în finala Cupei Davis, câștigată de Italia. Totuși, liderul mondial l-a bătut pe Sinner în finala de la Torino. Confruntarea de la Melbourne va fi prima pe hard-outdoor dintre cei doi și prima care se va juca în sistemul 3 din 5 seturi pe această suprafață, deci e clar că factorul fizic ar putea juca un rol deosebit de important, dacă meciul se va lungi.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo