Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorul zilei la Australian Open! Arthur Cazaux, prima victorie pe tabloul principal la un Grand Slam

Nicu Savin

Publicat 16/01/2024 la 11:40 GMT+2

A 3-a zi de concurs de la Australian Open a început cun rezultat puțin anticipat. Arthur Cazaux, un francez de numai 21 de ani, l-a învins pe Laslo Djere în 5 seturi. A fost prima victorie a lui Cazaux pe tabloul principal la un turneul de Grand Slam.

Australian Open | Rezumatul partidei Arthur Cazaux - Laslo Djere, câștigată de francez în 5 seturi

Astăzi se joacă ultimele meciuri din turul 1 de la Australian Open, iar pe tabloul masculin au ieșit în evidență câteva nume mai puțin cunoscute. Marea surpriză a zilei a fost victoria lui Sumit Nagal împotriva lui Alexander Bublik, dar jucătorul zilei poate fi deja numit Arthur Cazaux (122 ATP).
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu Betano.
Francezul de numai 21 de ani, beneficiar al unui wild card, l-a învins la capătul unui meci maraton pe Laslo Djere (33 ATP), scor 6-2, 6-7, 6-2, 3-6, 6-2. Sârbul care i-a făcut viața grea lui Djokovic la US Open (a avut 2-0 la seturi contra liderului mondial) era favorit la câștigarea partidei, cel puțin prin prisma experienței superioare la acest nivel.
Cazaux este la abia a 4-a participare pe tabloul principal la un Grand Slam, dar nu câștigase niciodată vreun meci (a pierdut în primul tur la Roland Garros 2021 și 2023 și la US Open 2023). Astăzi, sportivul din Hexagon a făcut un meci mare, remarcându-se în special la serviciu (i-a oferit adversarului doar 5 mingi de break și a salvat 3). Francezul a terminat partida cu un procentaj de 85% la punctele jucate cu primul serviciu și a avut 38 de lovituri direct câștigătoare.

Arhur Cazaux va juca împotriva lui Holger Rune în turul doi de la Australian Open

Chiar dacă succesul lui Cazaux de azi pare o surpriză, trebuie spus că rezultatul reflectă forma celor doi jucători. Djere nu a câștigat niciun meci în 2023, în timp ce francezul vine după un Challanger câștigat la începutul anului, la Noumea, în Noua Caledonie. În afară de acel titlu, Cazaux mai are alte două trofee în circuitul Challanger și alte 3 în circuitul ITF, obținute în primii ani de seniorat.
Pentru un loc în turul 3 de la Melbourne, Arthur Cazaux se va duela cu Holger Rune, care a trecut cu ceva emoții de Nishioka, scor 6-2, 4-6, 7-6, 6-4. Cei doi nu s-au întâlnit niciodată la nivel de seniori, dar au făcut-o în competiția juniorilor, la Roland Garros 2018, când Rune s-a impus în două seturi.
Chiar dacă va pierde în fața danezului, Cazaux este unu nume de urmărit în perioada următoare. Tânărul de doar 21 de ani este unul dintre exponenții generației noi de francezi, alături de Arthur Fills sau Luca Van Asche, deci viitorul sună bine pentru tenisul din Hexagon.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo