Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Moment istoric în tenis! Pentru prima oară în carieră Alcaraz se confruntă cu o asemenea situație

Cristian Mihală

Actualizat 18/01/2024 la 12:43 GMT+2

Carlos Alcaraz va întâlni pentru prima oară în cariera la seniori un jucător care este mai tânăr decât el. În turul 3 de la Australian Open, tânărul de 20 de ani din Spania va da piept cu Shang Juncheng, tenismen de 18 ani.

Carlos Alcaraz, în turul 3 la Australian Open, după o partidă de senzație cu Sonego

Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Deși e fost lider mondial (cel mai tânăr din istorie) și are deja în palmares două Grand Slamuri cucerite (US Open 2022 și Wimbledon 2023), Alcaraz nu a avut niciodată, în 293 de meciuri jucate la profesioniști, un oponent mai tânăr decât el. Asta se va schimba sâmbătă, odată cu duelul contra chinezului Shang Juncheng, jucător născut în 2005.
Singurul adversar care s-a apropiat de vârsta lui Carlitos până acum a fost Holger Rune, jucător cu 6 zile mai tânăr decât marele campion spaniol.

Alcaraz - Shang, în turul 3 la Australian Open

Numărul doi mondial a avut nevoie de aproape trei ore şi jumătate pentru a-l învinge pe italianul Lorenzo Sonego (46 ATP) în patru seturi, 6-4, 6-7 (3/7), 6-3, 7-6 (7/3).
Chiar dacă disputa a fost una dificilă, ibericul a făcut spectacol pe teren până la final, în prelungirile setului 4 reușind una dintre loviturile turneului. "Uneori, nici nu mă gândesc la scor, încerc doar lovituri imposibile pentru bucuria publicului", a spus ibericul cu referire la punctul fantastic jucat la 5-5.
picture

"Încerc puncte imposibile pentru bucuria publicului". Alcaraz, lovitura turneului la Melbourne

Chinezul Juncheng Shang, adversarul lui Carlitos din turul 3, a reuşit să treacă la rândul său în 4 seturi, cu 2-6, 6-3, 7-5, 6-4, de indianul Sumit Nagal, ieşit din calificări. Asiaticul este fost lider mondial la juniori și are multe lovituri speciale, dar probabil e prea devreme să îi pună probleme unui adversar cu atât de multă experiență la nivel ridicat.
În vârstă de 20 de ani, Carlos Alcaraz şi-a egalat joi cea mai bună performanţă a sa de până acum la competiţia de la Melbourne. El a ratat ediţia de anul trecut a Openului Australiei, din cauza unei leziuni musculare la gamba dreaptă, după ce în 2021 s-a oprit în turul al doilea, iar în 2022 a fost eliminat în runda a treia.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo