Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriza zilei la AO: cel mai slab jucător calificat în turul 2! A reușit 76 winners și a salvat 2 mingi de meci

Cristian Mihală

Actualizat 15/01/2024 la 14:10 GMT+2

Hugo Grenier, locul 178 ATP, este cel mai slab clasat jucător calificat în turul doi la Australian Open. Francezul de 27 de ani a reușit să câștiga disputa cu Alexandre Muller, conaționalul său mult mai bine cotat, scor 2-6, 7-6, 4-6, 6-4, 7-6.

Hugo Grenier

Credit imagine: Getty Images

Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
La vârsta de 27 de ani, uriașul Grenier a acces pentru prima oară în carieră în turul secund la Melbourne. Cu doar două prezențe în turul secund la turneele majore în modesta-i carieră (la Wimbledon și US Open 2022), francezul s-a luptat incredibil azi, pentru o victorie venită după 4 ore și 22 de minute.
Muller, care a reușit cel puțin sferturi de finală la două din ultimele 3 turnee la care a participat, a condus cu 2-1 la seturi și a avut 5-3 în decisiv. În această ultimă manșă, Grenier a reușit să salveze două mingi de meci la rând, la 4-5, când adversarul servea pentru câștigarea partidei.

Grenier, 76 de winners în turul 1 la Australian Open

Grenier a făcut diferența cu serviciul fantastic (31 de ași), el reușind să câștige 75% din punctele jucate cu primul serviciu. Sportivul de 27 de ani a reușit 76 de lovituri direct câștigătoare, cele mai multe până acum, în primul tur de la Australian Open.
În setul 5, Hugo abia s-a mai putut mișca într-unul dintre gameuri din cauza crampelor, dar a reușit să depășească acel moment delicat și să obțină poate cea mai importantă victorie din carieră.
În turul secund, Grenier își așteaptă adversarul din duelul Auger-Aliassime-Thiem, dar cu siguranță că va pleca având șansa a doua. Nu doar ca urmare a faptului că e cel mai slab clasat jucător calificat în turul secund, dar și al efortului depus azi, contra conaționalului Muller.
6 victorii avea până azi Grenier la nivel de ATP, el evoluând aproape exclusiv în turnee Futures și în Challengeruri.
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo