Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alize Cornet, "nemesisul" Serenei Williams! Victorii impresionante pentru adversara Simonei Halep cu jucătoare de top

Alex Masgras

Publicat 22/01/2022 la 10:05 GMT+2

Simona Halep o va întâlni în optimile de finală de la Australian Open pe Alize Cornet, una dintre cele mai imprevizibile jucătoare din circuitul WTA. Jucătoarea din Franța conduce în întâlnirile directe cu jucătoarea din România și nu este străină de victorii în fața jucătoarelor de top.

Alizé Cornet qualifée pour le 3e tour

Credit imagine: Getty Images

Alize Cornet (61 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open, după ce a trecut în turul trei de Tamara Zidansek (29 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-2. În setul al doilea, Zidansek conducea cu 4-1 și nimic nu părea se mai poate întâmpla. Cornet a continuat să joace, câștigând game după game, iar în final s-a impus după 2 ore și 45 de minute de joc. Astfel, ea egalează la ediția din acest an cea mai bună performanță a sa de la Melbourne, după ce a ajuns în optimi și în 2009.
picture

Alize Cornet, revenire fantastică și calificare în optimi, după victoria cu Zidansek la Melbourne

În turul anterior, Cornet a trecut de Garbine Muguruza, numărul 3 mondial, iar câștigătoarea Turneului Campioanelor nu a avut vreo șansă fața jucătoarei din Franța. Aflată la al 63-lea turneu de Grand Slam și la a 17-a ediție de Australian Open, Alize Cornet a obținut o nouă victorie în fața unei jucătoare din Top 5.
Fost număr 11 mondial, Cornet a ajuns la a zecea victorie în fața unei jucătoare de Top 5, fiind una dintre cele mai imprevizibile jucătoare din circuit. În 2014, ea reușea un lucru extrem de rar, învingând-o pe Serena Williams în trei meciuri consecutive (Dubai, Wimbledon, Wuhan), fiind prima jucătoare de la Justine Henin care reușește acest lucru în fața Serenei. Cele mai notabile victorii ale lui Alize Cornet au venit în fața unor jucătoare precum Serena Williams, Simona Halep, Angelique Kerber, Sofia Kenin, Venus Williams, Garbine Muguruza sau Svetlana Kuznetsova.
Citește și:

Alize Cornet conduce întâlnirile directe cu Simona Halep

Următorul meci pentru Alize Cornet este cel cu Simona Halep din optimile de finală. Jucătoarea din Franța o conduce pe Halep la întâlnirile directe. Din cele patru partide disputate între cele două, Cornet s-a impus de trei ori, dar ultima partidă a avut loc tocmai în 2015, la Madrid, încheiată cu victoria lui Cornet, 7-5, 6-3.
Meciul dintre Halep și Cornet se va disputa luni, la o oră pe care organizatorii o vor anunța în cursul zilei de mâine. Dacă va trece de franțuzoaica, Simo se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea meciului dintre Elise Mertens și Danielle Collins. În mod normal, Simona Halep ar trebui să treacă de Alize Cornet. Românca joacă un tenis excelent, iar Cornet vine după un meci extrem de solicitant.
Istoricul întâlnirilor directe dintre Simona Halep și Alize Cornet:
  • Madrid 2015, zgură: 7-6 (6), 6-3 pentru Cornet
  • Dubai 2014, hard: 6-1, 1-1 (retragere Halep)
  • Sofia 2013, hard: 6-4, 6-4 pentru Halep
  • Monterrey 2011, hard: 7-5, 6-1 pentru Cornet
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo