Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG SEMIFINALE | Barty - Collins e marea finală feminină la Melbourne

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 27/01/2022 la 13:51 GMT+2

Ashleigh Barty și Danielle Collins se vor duela sâmbătă pentru marele trofeu la Australian Open 2022.

Danielle Collins

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Danielle Collins e în finală și va lupta pentru titlu cu Ashleigh Barty. Collins s-a impus în fața Igăi Swiatek cu scorul de 6-4, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 19 minute de joc. Aceasta este prima finală de Grand Slam a carierei pentru Collins.
UPDATE / Danielle Collins câștigă primul set al semifinalei cu Iga Swiatek, scor 6-4, după 48 de minute de joc. Americanca, mai lucidă, mai dispusă la efort și mai inspirată decât adversara ei, care a comis câteva erori mari, mai ales pe propriul serviciu.
UPDATE / Pe Eurosport 1 a început a doua semifinală de pe tabloul feminin de tenis, dintre Danielle Collins și Iga Swiatek.
UPDATE / Ashleigh Barty se califică în marea finală de la Australian Open 2022, după ce o învinge pe Madison Keys cu scorul de 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 4 minute de joc. Cu foarte mult calm și dorință de victorie, Barty bifează astfel prima ei apariție în marea finală de la Melbourne.
Ash Barty este prima jucătoare australiană care ajunge în finala de la Australian Open din 1980, de la Wendy Turnbull. O singură dată și-a pierdut Barty serviciul până în marea finală de la Melbourne.
UPDATE / Ashleigh Barty câștigă în mod confortabil primul set din semifinale în fața lui Madison Keys cu 6-1, după 27 de minute de joc. Australianca pare să nu fie deloc deranjată de jocul adversarei ei, care a și greșit mult. În plus, Keys pare să resimtă mult mai mult importanța acestui duel.
UPDATE / Ash Barty a început în forță meciul din semifinale. Australianca a obținut break-ul încă din primul game al partidei, iar mai apoi l-a consolidat fără nicio emoție, în fața fanilor gălăgioși din tribune.
UPDATE / Începe în curând meciul dintre Ash Barty și Madison Keys, în direct pe Eurosport 1. Americanca va începe la serviciu partida din semifinale.
UPDATE | Între timp s-au încheiat și semifinalele de dublu masculin. Australia și-a asigurat deja titlul în această probă, după ce toți cei patru finaliști reprezintă această națiune. Mattew Ebden și Max Purcell i-au depășit pe favoriții nr. 2, Rajeev Ram și Joe Salisbury, cu 6-3, 7-6 (11). Într-o atmosferă fierbinte pe Rod Laver, Thanasi Kokkinakis și Nick Kyrgios s-au impus în a doua semifinală cu Marc Granollers și Horacio Zeballos, cu 7-6, 6-4, capi de serie nr. 3.
UPDATE | Înaintea celor două semifinale de simplu la feminin, la Australian Open s-a decis deja finala de dublu din acest an. Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (cap de serie nr. 1) au depășit dublul Veronika Kudermetova / Elise Mertens cu 6-2, 6-3. În cealalată semifinală, Anna Danilina / Beatriz Haddad Maia a produs surpriza cu favoritele nr. 2, Enna Shibahara / Shuko Aoyama, cu 6-4, 5-7, 6-4.
Articolul inițial
Azi vom afla finala feminină de la Australian Open 2022. Mare favorită la câștigarea turneului este, de departe australianca Ashleigh Barty, dar presiunea mediatică pusă pe liderul mondial, în Australia, este imensă. Barty are un început de an fabulos și e greu de crezut că va putea fi oprită.
Mult mai echilibrată parte a doua semifinală, între Danielle Collins și Iga Swiatek. Favorita 7 contra favoritei 27. Campioana de la Roland Garros 2020 pare că a obosit, câștigând ultimele două meciuri la mare luptă, în trei seturi.
Programul zilei e pigmentat cu un meci de dublu masculin care face toți banii. Acolo unde e australianul Nick Kyrgios e spectacol, dar de multe ori și scandal.

Ashleigh Barty-Madison Keys (ora 10:30)

Ashleigh Barty a avut o rezistență minimă în meciurile disputate până în semifinalele Australian Open. Este singura din semifinaliste care nu a pierdut set. În ”sferturi” a întâlnit prima adversară din Top 30, Jessica Pegula, dar nu a avut nevoie decât de o oră și trei minute pentru a o învinge: 6-2. 6-0.
În 2022, australianca are 9 victorii consecutive și e neînvinsă. În șapte din partide nu și-a pierdut niciodată serviciul. Înainte de Australian Open și-a trecut în cont al 14-lea turneu din carieră, impunându-se la Adelaide. Acolo a învins-o pe una dintre semifinaliste, Iga Swiatek, pe care ar putea să o întâlnească în finală.
Numărul 1 mondial, Barty a pierdut, în medie, doar 1,7 gameuri pe set, a adunat 30 de ași și a câștigat 82% din mingile jucate cu primul serviciu. Specialiștii spun însă că a și avut adversare slabe, doar două din Top 50!
Și-a egalat deja cea mai bună performanță la Australian Open reușită acum doi ani. Atunci ea a intrat în semifinala cu Sofia Kenin din postura de mare favorită, dar a fost învinsă 7-6, 7-5. Va încerca încă o dată să ajungă în finală, pe teren propriu, pentru a fi prima reprezentantă a Australiei de la Wendy Turnbull în 1980.
  • 14 titluri a câștigat în carieră Barty, între care două de Mare Slam: Roland Garros 2019 și Wimbeldon 2021

Madison Keys a pierdut toate cele trei meciuri precedente cu Barty

Madison Keys a bifat în Australia a patra semifinale de Mare Slam din carieră. Prima dintre ele a reușit-o tot la Antipozi, acum 7 ani. Mai are două la Roland Garros și una la US Open. La ediția actuață le-a învins pe Paula Badosa (6 WTA) și Barbora Krejcikova (4 WTA), ducând la cota 5 victoriile obținute în fața jucătoarelor din Top 10.
Anul trecut, Keys a câștigat 11 meciuri în tot sezonul, având o linie de 11-15 la victorii-înfrângeri. Acum, numărul 51 în lume, a strâns deja același număr de victorii. Are 11-1. A și câștigat un titlu la Adelaide 250, al șaselea triumf din carieră.
În semifinalele turneelor de Top, Keys a câștigat una singură. La US Open 2017 a învins-o pe CoCo Vandeweghe. Toate înfrângerile au fost în doar două seturi.
  • 6 titluri a câștigat Madison Keys în carieră. Cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 7 în octombrie 2016

Danielle Collins-Iga Swiatek / Turneul favorit pentru Collins

Iga Swiatek v. Danielle Collins | Australian Open 2022, semis | Eurosport Premium Content, visual by Fabien Esvan
Danielle Collins ajunge pentru a doua oară în semifinale la un turneu major în carieră. Primul careu de ași îl bifase acum doi ani, tot la Melbourne. A fost învinsă atunci de Petra Kvitova.
În general, are un palmares slab în semifinalele turneelor WTA. Până în iulie 2021 avea o linie de 0-6! Trei dintre semifinale le-a pierdut în Australia: Australian Open 2019, 2020 Adelaide (învinsă de Ashleigh Barty) și 2021 Phillip Island Trophy (lînvinsă de Daria Kasatkina).
Tânărul de 28 de ani a îndurat mai multe probleme de sănătate în prima jumătate a anului 2021, inclusiv o intervenție chirurgicală de endometrioză. A fost răsplătită apoi cu titlurile de la Palermo și San Jose, învingând-o pe Elena-Gabriela Ruse, respectiv Daria Kasatkina.

Poloneza conduce cu 1-0 la directe

Iga Swiatek a avut parte, în sferturile de finală, de una dintre cele mai dificile partide din carieră, în fața estonei Kaia Kanepi, cea care atinsese sferturile de finală la 7 turnee majore. A supraviețuit și a câștigat în trei seturi.
Chiar dacă înainte de Australian Open avea un total de 4-16 la meciurile în care pierduse primul set în 2020, la Australian Open a câștigat și cu Sorana Cîrstea și cu Kaia Kanepi, după ce pierduse primul set. În acest sezon are un palmares total de 8-1. În ultimele șase semifinale a câștigat 4 și a pierdut doar 2, dar a fost învinsă în chiar ultimele două/
Ea va fi plină de încredere după ce a început sezonul cu 8-1, care include o semifinală la Adelaide 500, unde a fost campioana apărătoare. Poloneza deține un record decent de 4-2 în ultimele ei semifinale, dar le-a pierdut în mod îngrijorător pe ultimele două într-un set drept.
A câștigat toate cele șapte runde la Roland-Garros 2020 pentru a pune mâna pe trofeul Suzanne-Lenglen.

SEMIFINALE / Kokkinakis/Kyrgios-Granollers/Zeballos /Un meci de dublu mult așteptat. Rebelii revin în arenă

Australia's Thanasi Kokkinakis (L) and compatriot Nick Kyrgios celebrate after beating Germany's Tim Puetz and New Zealand's Michael Venus in their men's doubles quarter-final match on day nine of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on Janu
O altă dispută spectaculoasă la Australian Open se va disputa pe Rod Laver Arena nu înainte de ora 5:30 dimineața.Va fi semifinala de dublu dintre favoriții gazdelor Thanasi Kokkinakis și Nick Kyrgios și favoriții 3 ai turneului, Marcel Granollers (Spania) și Horacio Zeballos (Argentina).
Kokkinakis și Kyrgios au ținut până acum pagina 1 a ziarelor australiene. Prin gesturile lor, mai ales Kyrgios, i-au iritat pe mulți dintre adversari. Nick a lovit puternic la meciul din ”sferturi” cu o minge un copil aflat în tribună. I-a dăruit acestuia o rachetă, puștiul iertându-l pe jucător.
În drumul spre semifinale, Kokkinakis și Kyrgios i-au eliminat și pe favoriții 1, Nikola Mektic și Mate Pavic, reprezentanții Croației. La final Kyrgios a spus că antrenorul și preparatorul fizic ai croaților i-ar fi amenințat cu bătaia.
Marcel Granollers și Horacio Zeballos alcătuiesc o echipă mai sudată. Fac dublu de mult și au avut și rezultate. Sezonul trecut au pierdut finalele la Wimbledon și US OPen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo