Novak Djokovic a fost primit de către președintele Serbiei, Aleksandr Vukic, la Belgrad, cel care i-a mulțumit lui Nole pentru faptul că este un ambasador al Serbiei oriunde merge. De asemenea, Djokovic i-a mulțumit șefului statului din Serbia pentru susținerea arătată în timpul scandalului vizei din Australia. Numărul 1 mondial nu și-a putut apăra trofeul câștigat în 2021 la Australian Open din cauza faptului că nu este vaccinat, iar viza de intrare în țară i-a fost refuzată.
"Ca președinte al statului, nu ați fost obligat în vreun fel să oferiți tot acest sprijin, dar vreau să știți că sunt recunoscător pentru tot sprijinul acordat. Recunoștința mea pentru poporul sârb crește în fiecare zi. După tot ce s-a întâmplat în Australia, știu că această legătură va rămâne puternică pentru totdeauna", a spus Novak Djokovic.
Acesta a cerut răbdare și în ceea ce privește punctul său de vedere referitor la ce s-a întâmplat în Australia, spunând că va detalia totul în curând: "Vă rog să aveți răbdare, în 7-10 zile voi spune ce s-a întâmplat în Australia".
Australian Open
Motivul pentru care Nadal s-a urcat pe bicicletă după finala de la Melbourne, dezvăluit de Moya
03/02/2022 LA 13:07
Citește și:

CERTIFICATELE LUI NOVAK DJOKOVIC SUNT VALABILE, A AFIRMAT PROCURATURA SÂRBĂ

Novak Djokovic a încercat să participe la Australian Open, chiar dacă nu este vaccinat împotriva Covid-19. Sârbul s-a infectat cu virusul în luna decembrie, iar acesta a sperat că va primi o derogare. Cu toate acestea, validitatea acestor teste a fost pusă în cauză de o parte a mass-media, inclusiv de către BBC, din cauza numerelor lor de serie, în condițiile în care cel din 22 decembrie era inferior celui din 16 decembrie.
"S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale că Novak Djokovic a fost testat de mai multe ori şi că certificatele pentru aceste teste din 16 decembrie şi 22 decembrie 2021 sunt valabile", a afirmat procuratura sârbă într-un comunicat de presă, adăugând că aceste verificări au fost efectuate de Ministerul Sănătăţii.
La Australian Open s-a impus Rafael Nadal, care l-a învins în ultimul act pe Daniil Medvedev, după o finală de peste 5 ore. Nadal a câștigat al doilea său titlu la Melbourne și titlul cu numărul 21 de Grand Slam, depășindu-i pe cei doi mari rivali ai săi, Roger Federer și Novak Djokovic.

Rezumatul unui meci fabulos, Rafael Nadal - Daniil Medvedev. A "plouat" cu momente fascinante

Novak Djokovic va reveni pe terenul de tenis la turneul ATP 500 de la Dubai, în ceea ce va fi primul turneul al sezonului pentru sârb. Turneul de la Dubai va debuta pe 21 februarie. Rafael Nadal nu va participa la Dubai, dar se va afla și el pe teren începând cu 21 februarie, în Mexic, în cadrul turneului ATP 500 de la Acapulco.
Australian Open
Rafael Nadal se consideră "norocos" să facă parte din "The Big 3", alături de Federer și Djokovic
01/02/2022 LA 14:50
Australian Open
Barty-Collins, cea mai urmărită finală feminină, în Australia, din toate timpurile!
31/01/2022 LA 14:52