Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, uluit de cât de slab a jucat cu Sinner. Reacția sinceră a sârbului spune multe: "Am fost șocat"

Maria Olteanu

Actualizat 26/01/2024 la 10:21 GMT+2

Novak Djokovic a fost vineri dimineața eliminat din semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului, cedând în patru seturi confruntarea cu Jannik Sinner. Sârbul a arătat un joc extrem de slab, lucru pe care l-a recunoscut chiar el la conferința de presă de la finalul jocului.

Punctul care a rescirs istoria tenisului! Sinner, în finala Australian Open

Jannik Sinner s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, după ce a trecut cu scorul 6-1, 6-2, 6-7, 6-3 de Novak Djokovic, cel mai titrat jucător din istorie. Italianul a oprit supremația lui Nole, care, de fiecare dată când ajunsese în semifinale la Australian Open, a câștigat trofeul. Sârbul a fost de nerecunoscut, câștigând doar trei game-uri în primele două seturi. După meci, chiar el a admis că a practicat un tenis extrem de slab în acest meci, uluit de greșelile pe care le-a făcut și de forma pe care a arătat-o.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Djokovic avea istoria de partea sa înainte de confruntarea din această dimineață de la Melbourne. Juca a 48-a semifinală de Grand Slam a carierei și avea procentaj de 100% la Australian Open când a ajuns în penultimul act (10 victorii din 10). De partea cealaltă, Sinner era în abia a doua semifinală la un turneu major, la precedenta experiență (Wimbledon 2023) fiind învins în minimum de seturi chiar de Nole.
De atunci, însă, lucrurile s-au schimbat fundamental pentru italian, care l-a învins pe Novak în 2 din ultimele 3 întâlniri directe. În plus, sportivul de 22 de ani a dovedit în ultimele luni că e cel mai în formă jucător din circuit: după finala Turneului Campionilor, pierdută la Nole, Jannik a mai cedat un singur set (tot împotriva sârbului, în Cupa Davis).
După meci, multiplul campion sârb a recunoscut că jocul său a fost departe de ceea ce ar fi trebuit să fie în acest meci și că a fost de-a dreptul șocat de cât de slab poate să evolueze într-o partidă atât de importantă.
Acesta a admis că înfrângerea de azi, cu Sinner, a reprezentat, de fapt, unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-a jucat vreodată.
"M-a întrecut complet... Am fost șocat de nivelul meu într-un mod negativ...
Acesta a fost unul dintre cele mai proaste meciuri de Grand Slam pe care le-am jucat vreodată. Cel puțin asta îmi amintesc", a spus sârbul, la conferința de presă de la finalul meciului.
Am multe lucruri de care să fiu mândru aici, la Australian Open, dar știam că toate lucrurile bune au și un sfârșit, la un moment dat. Am câștigat aici și când am jucat mai puțin bine, astfel că nu sunt altfel decât bucuros că am mai avut o șansă să joc și anul acesta la Melbourne | Novak Djokovic

DJOKOVIC, PUS PE "MUTE" DE SINNER: NICIODATĂ ÎN TOATĂ CARIERA SA NOLE NU A PĂȚIT AȘA CEVA

Dominația lui Jannik azi a fost atât de mare încât Novak Djokovic nu a avut nici măcar o minge de break tot meciul, fiind pentru prima oară în cariera sa când se confruntă cu o astfel de situație într-un turneu major. Nici măcar la cea mai dură înfrângere de carieră într-un Grand Slam, cu Safin la Australian Open 2005 (0-6, 2-6, 1-6), Nole nu a pățit așa ceva. Cel mai bun jucător din istorie la retur, Nole a câștigat în doar 11% dintre situațiile în care italianul a pus în teren primul serviciu.
Sinner nu doar că a devenit primul italian din istorie care joacă finala la Australian Open, dar e și primul jucător din Cizmă care învinge un număr unu mondial la un Grand Slam. În trecut, de 23 de ori au întâlnit italienii liderul mondial într-un turneu major și nu învinseseră niciodată.
Sinner a ajuns la 4 victorii în carieră contra numărului unu mondial (1 victorie contra lui Alcaraz, 3 contra lui Djokovic). În Era Open, doar Rafa Nadal a reușit mai multe succese decât italianul când s-a întâlnit cu ocupantul fotoliului de lider în ATP (5 victorii pentru "Matador").
În ultimul act la Australian Open, elevul lui Darren Cahill va da piept cu învingătorul din duelul Daniil Medvedev - Alexander Zverev. Germanul îl conduce cu 4-1 la directe, impunându-se și la ultimul Grand Slam (US Open 2023), în timp ce rusul are 6-3 contra italianului (dar ultimele 3 partide au fost câștigate de Jannik, toate în ultimele 4 luni).
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo