Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu, debut victorios la Australian Open, după mult chin: "Anul trecut veneam aici într-un cărucior cu rotile"

Maria Olteanu

Actualizat 16/01/2024 la 20:44 GMT+2

Britanica cu origini românești, Emma Răducanu (locul 296 WTA), a debutat în forță la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, obținând prima victorie într-un turneu major după un an 2023 extrem de complicat, cu mai multe intervenții chirurgicale. La final, a fost pusă să compare ianuarie 2023 cu ceea ce trăiește acum.

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Emma Răducanu s-a calificat în turul secund de la Australian Open, după ce s-a impus categoric în jocul cu americanca Shelby Rogers, locul 161 WTA, scor 6-3, 6-2.
Casa Pariurilor - Australian Open 2024
Acest articol vă este oferit de Casa Pariurilor.
Britanica cu origini românești a revenit la Melbourne după un an 2023 care i-a marcat cariera, măcinată de numeroase probleme medicale.
La capătul unei lungi perioade de inactivitate și mai multe intervenții chirurgicale suferite, Emma a debutat cu dreptul în competițiile majore, iar în turul secund se va duela cu chinezoaica Wang Yafancea, cea care a eliminat-o uimitor pe Sorana Cîrstea, după ce a reușit revenirea de la 0-6, 1-4.
Câștigătoare a turneului de la US Open din 2021, Răducanu a lispit peste 8 luni din circuit, dar acum se bucură enorm de revenirea pe teren și afirmă că se simte excelent.

Emma Răducanu și-a recăpătat zâmbetul după un an de coșmar

La finalul întâlnirii din primul tur, aceasta a fost pusă să o compare pe Emma din 2023, care venea la Antipozi cu grave probleme medicale, cu Emma din 2024, care a strălucit la primul său meci de la Australian Open, după operaţiile la încheieturile mâinilor şi la gleznă pe care le-a efectuat.
"Ei bine, Emmei care a intrat pe teren acum 12 luni i s-a extirpat un chist uriaș cu 10 zile înainte. Eu am călătorit până aici într-un scaun cu rotile. Am început să lovesc abia cu 3 zile înainte de meci. Tot acest proces a fost foarte stresant. Nu eram siguri că voi putea juca aici. Așa că, într-un fel, cred că am fost și recunoscătoare că am avut șansa să joc. Nu am vrut să mă retrag de la Australian Open, așa că am făcut tot ce am putut.
Dar cred că anul acesta și acum există mult mai mult calm. Cred că sunt mai echilibrată. Cred că lucrurile în jurul meu s-au așezat. Mă simt mai bine și sunt mai puține, aș spune, suișuri și coborâșuri în jur. Este mai mult un echilibru.", a spus Emma, după debutul victorios din acest an și calificare în turul următor.
Anul trecut, Emma s-a oprit în turul secund, fiind eliminată în două seturi de Coco Gauff, scor 3-6, 6-7 (4).
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Australian Open 2024 se vede în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport (14-28 ianuarie)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo