Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zverev, Alcaraz abia te așteaptă! Declarația "de foc" a ibericului care anunță răzbunarea după ultimul eșec

Maria Olteanu

Publicat 22/01/2024 la 15:05 GMT+2

Carlos Alcaraz a jucat perfect luni în optimile de finală de la Australian Open, defilând pe teren în fața lui Miomir Kecmanovic, la capătul unui joc în care a obținut o calificare faciliă în turul următor al competiției. După meci a anunțat că vrea cu orice preț revanșa în fața lui Zverev, cu gândul să ajungă până la trofeu.

Carlos Alcaraz, lecție de tenis predată lui Kecmanovic. Ibericul e în sferturi la Australian Open

Carlos Alcaraz s-a calificat fără emoții în primul său sfert de finală de la Melbourne, după 6-4, 6-4, 6-0 cu Miomir Kecmanovic. Spaniolul campion la Wimbledon nu l-a lăsat pe adversar să respire și a câștigat autoritar confruntarea, pentru a ajunge acum în TOP 8 la Antipozi, unde va avea însă un duel mult mai dificil.
Betano - Australian Open 2024
Toată emoția de la Australian Open de pe Eurosport se joacă cu BETANO
42-14 a fost raportul loviturilor câștigătoare în această partidă, dominată total de Alcaraz. Ibericul nu i-a oferit adversarului nici măcar o minge de break, iar victoria a obținut-o pe fondul unuei dominări categorice.
La doar 20 de ani, spaniolul a ajuns în ultimii 8 la toate cele 4 Grand Slamuri, câștigând deja două dintre ele (US Open 2022 și Wimbledon 2023).
Pentru a accede în semifinale, Carlitos va da piept cu Alexander Zverev, în ceea ce se anunță a fi cel mai interesant și echilibrat sfert de pe tabloul masculin. La rândul lui, Zverev a avut nevoie de 5 seturi pentru a ajunge în acest meci, iar partida se anunță una incendiară.
Va fi a 9-a dispută dintre cei doi, Sascha conduce cu 4-3, iar în ultimul meci direct s-a impus în trei seturi, scor 7-6, 6-3, 6-4, la Turneul Campionilor.
Chiar și așa, după meci, Carlitos a anunțat că vrea să se răzbune pentru german, pe care abia așteaptă să îl învingă.

Alcaraz i-a pus gând rău lui Zverev înaintea întâlnirii din sferturi

Spaniolul a ajuns în sferturile de finală din Australia plin de încredere și spune că va trebui să joace cel mai bun tenis al său dacă vrea să-l învingă pe Sascha.
Testul cu Zverev pare a fi cel mai greu de până acum pentru iberic, care este însă pregătit să se revanșeze pentru înfrângerile din trecut.
"Este o senzație specială să ajung în sferturile de finală aici. Acesta este un turneu extraordinar. Este grozav să mă regăsesc în situația de a juca la acest nivel. Așa cum am mai spus, mă simt din ce în ce mai bine pe zi ce trece. Mă duc în sferturile de finală cu multă încredere. O iau cu un avantaj datorită încrederii cu care joc acum. Împotriva lui Sascha sper să joc chiar mai bine decât am făcut-o astăzi", a spus Carlitos, după succesul zdrobitor din optimi.
"Îmi place să joc împotriva lui. Întotdeauna sunt bătălii grozave, iar el mă împinge să joc 100% tot timpul. Trebuie să-mi îmbunătățesc nivelul față de ultima dată când am jucat, când m-a învins. Sper să-mi iau revanșa pentru acea ultimă înfrângere", a adăugat Carlitos.
"Sunt o persoană foarte exigentă. Pentru a fi mereu acolo, trebuie să te forțezi și să faci mai mult. În capul meu vreau să fac totul perfect. Marii sportivi fac asta, sunt foarte exigenți cu ei și o fac perfect, de aceea au ajuns acolo. Așa sunt eu. De aceea joc la acest nivel, pentru că în fiecare zi vreau să fiu mai bun și să dau 100% din mine. De aceea am îmbunătățit restul jocului și mă descurc din ce în ce mai bine", a completat cel care a fost cel mai tânăr lider mondial din istorie.
picture

"Alcaraz arată înspăimântător". Experții Eurosport, despre șansele lui Carlitos la titlul AO

PROGRAMUL COMPLET AL SFERTURILOR DE FINALĂ DE LA AUSTRALIAN OPEN

  • Novak Djokovic - Taylor Fritz
  • Jannik Sinner - Andrey Rublev
  • Hubert Hurkacz - Daniil Medvedev
  • Alexander Zverev - Carlos Alcaraz
Primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, care se desfășoară în perioada 14-28 ianuarie 2024, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo