Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Australian Open LIVEBLOG | Berrettini, calificat în premieră în sferturi la Melbourne! Toate rezultatele zilei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 23/01/2022 la 14:17 GMT+2

Australian Open intră în linie dreaptă. Astăzi au loc optimile de finală de pe jumătățile superioare de tabou, atât la masculin, cât și la feminin. Singura reprezentantă a României care a jucat astăzi este Jaqueline Cristian. Ea a fost eliminată din proba de dublu, acolo unde făcea echipă cu Andrea Petkovic.

Matteo Berrettini

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Matteo Berrettini s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Australian Open, învingându-l pe Pablo Carreno-Busta în trei seturi, scor 5-7, 6-7 (4), 4-6, după un meci care s-a întins pe durata a două ore și 24 de minute. Italianul se va duela pentru un loc în semifinale cu Gael Monfils.
UPDATE / Matteo Berrettini și-a adjudecat și al doilea set al partidei cu Pablo Carreno-Busta, în tie break, scor 6-7 (4), după 56 de minute de joc. Italianul de pe locul 7 ATP este la un set distanță de sferturile de finală ale Australian Open.
UPDATE / Matteo Berrettini l-a învins în primul set pe Pablo Carreno-Busta, după 43 de minute de joc, cu scorul de 5-7.
UPDATE / Gael Monfils a obținut calificarea în sferturile de finală ale Australian Open 2022, câștigând în trei seturi în fața lui Miomir Kecmanovic, scor 5-7, 6-7 (4), 3-6.
UPDATE / Liderul WTA Ashleigh Barty s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale primului turneu de Grand Slam din acest an, trecând în două seturi de Amanda Anisimova, scor 6-4, 6-3, după o oră și 16 minute de joc.
UPDATE / Gael Monfils, francezul de pe locul 20 ATP, s-a impus și în al doilea set al meciului cu Miomir Kecmanovic, scor 6-7 (4).
UPDATE / Ashleigh Barty și-a adjudecat primul set al partidei din optimile Australian Open cu Amanda Anisimova, scor 6-4.
UPDATE / Gael Monfils a câștigat primul set al duelului cu Miomir Kecmanovic, scor 5-7.
UPDATE / Denis Shapovalov a obținut în această dimineață calificarea în sferturile de finală ale Australian Open 2022, eliminându-l pe favoritul nr. 3 al competiției, Alexander Zverev, în minimum de seturi, scor 3-6, 6-7 (5), 3-6. Pentru un loc în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului, canadianul de 22 de ani se va duela cu Rafael Nadal.
UPDATE / Rafael Nadal a obținut calificarea în sferturile de finală ale Australian Open, învingându-l în trei seturi pe Adrian Mannarino, scor 6-7 (14), 2-6, 2-6, după două ore și 43 de minute de joc.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Adrian Mannarino și Rafael Nadal

UPDATE / Rafael Nadal a câștigat și al doilea set în meciul cu Adrian Mannarino, impunându-se cu 6-2. Fostul lider mondial conduce cu 2-0 la seturi.
UPDATE / Incredibil set oferit de Rafael Nadal și Adrian Mannarino. Ibericul a câștigat în tie break manșa inaugurală la 14, după o oră și 22 de minute de joc de la start.
UPDATE / A fost afișat programul meciurilor din a 8-a zi de concurs la Australian Open. Simona Halep și Alize Cornet se întâlnesc în dimineața zilei de luni, nu înainte de ora 4.00, ora României. Meciul lor este programat al doilea pe Rod Laver Arena, după Collins - Mertens. Dacă trece de Cornet, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Collins și Mertens.
De partea cealaltă, Sorana Cîrstea se va întâlni cu Iga Swiatek luni dimineață, nu înainte de ora 8.30, ora României, meciul lor fiind al patrulea de pe Margaret Court Arena.
UPDATE / Jessica Pegula se califică în sferturile de finală, după ce o elimină pe favorita numărul 4, Maria Sakkari, cu scorul de 7-6 (0), 6-3, după o oră și 37 de minute de joc. Americanca se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea dintre Barty și Anisimova.
UPDATE / Cuplul Jaqueline Cristian / Andrea Petkovic a fost eliminat în optimile de finală ale probei de dublu de la Australian Open de către echipa Flipkens / Sorribes Tormo, cu scorul de 1-6, 2-6, după 61 de minute de joc.
UPDATE / Barbora Krejcikova se califică în sferturile de finală de la Australian Open pentru prima dată în carieră. Cehoaica a trecut de Vika Azarenka în optimi, campioana edițiilor din 2012 și 2013 de la Melbourne, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și 22 de minute de joc. În continuare, pentru un loc în semifinale, Krejcikova se va lupta cu Keys la Melbourne.
"Vika e campioană aici, e foarte experimentată, o respect, o admir. Sunt foarte fericită că am câștigat aici, am făcut tot ce am putut pentru a obține această victorie. M-am pregătit mult pentru acest vis, să joc împotriva unei asemenea campioane. M-am simțit bine pe teren azi, am jucat deja aici, azi am simțit că Vika era favorită, dar eu am jucat un tenis foarte bun. E foarte greu de crezut că sunt cea mai bună tenismenă din Cehia acum. E foarte special pentru mine, să joc cu cele mai bune jucătoare din lume. Se întâmplă, e foarte mult pentru mine", a spus Krejcikova la finalul meciului.
picture

Krejcikova, calificare în premieră în sferturi la Australian Open, după victoria cu Azarenka

UPDATE / Probleme pentru Vika Azarenka în zona cervicală. Bielorusa a cerut intervenția trainerului medical.
UPDATE / Madison Keys este prima jucătoare calificată în sferturile de finală la Australian Open. Americanca a eliminat-o pe favorita numărul 8, Paula Badosa, cu scorul de 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 11 minute de joc. În continuare, ea se va duela la Melbourne pentru un loc în semifinale cu învingătoarea meciului dintre Azarenka și Krejcikova.
"Este nemaipomenit, sunt fericită pentru modul în care am jucat. Sunt foarte mulțumită pentru că am șansa să mai joc aici cel puțin un meci. Cred că am servit foarte bine și am și returnat bine. Dacă o lăsam să preia inițiativa ar fi fost greu. Cheia jocului meu este că mă bucur să fiu pe teren. Înainte mă panicam în momentele grele, acum mă simt bine în fața fanilor, iubesc să joc tenis", a spus Madison Keys după meci.
picture

Așa s-a calificat Madison Keys în sferturi la Australian Open 2022, după victoria cu Paula Badosa

UPDATE / Simona Halep se află pe terenurile de antrenament. Campioana noastră se pregătește pentru meciul din optimi cu Alize Cornet.
UPDATE / A început a șaptea zi de concurs la Australian Open 2022. Meciul Paula Badosa - Madison Keys e în direct pe Eurosport 1.
Știre inițială
Australian Open a ajuns în faza optimilor de finală. Ziua a 7-a de concurs de la Melbourne aduce în față câteva dueluri care se anunță extrem de strânse și spectaculoase în același timp.
Emoțiile românilor vor fi îndreptate către proba de dublu, acolo unde Jaqueline Cristian va lupta alături de Andrea Petkovic pentru un loc în sferturi. Cele două vor avea un meci dificil, contra perechii formate din Kirsten Flipkens și Sara Sorribes Tormo.
Partida va fi a 2-a pe terenul 17 și nu va începe mai devreme de ora 4:00 (ora României), putând fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport Player.
Citește și:

Australian Open 2022 | Top 5 partide din prima zi a optimilor de finală

Pe tablourile de simplu sita va continua să cearnă jucători și jucătoare de top, asta pentru că vor fi câteva dueluri extrem de tari. Rafa Nadal, Alex Zverev, Ashleigh Barty sau Barbora Krejcikova sunt câteva dintre numele grele care vor fi în acțiune la Melbourne în această duminică.
Ashleigh Barty - Amanda Anisimova
Cel mai așteptat meci al zilei, cel puțin pe tabloul feminin, va fi cel dintre Ashleigh Barty și Amanda Anisimova. Australianca este favorită pe hârtie, dar parcursul Anisimovei de până acum creează premisele unui super-duel.
Americanca de doar 20 de ani a început de curând o colaborare cu Darren Cahill, iar acest parteneriat pare a fi unul de succes. În runda precedentă, jucătoarea din Statele United a eliminat-o pe Naomi Osaka, după ce a salvat două mingi de meci, demonstrând că este capabilă de orice. Barty nu a primit rezistență serioasă în primele 3 tururi, trecând fără probleme de Tsurenko, Bronzetti și Giorgi, însă duelul cu Anisimova nu va fi nici pe departe atât de ușor ca precedentele.
Singura întâlnire directă dintre cele două jucătoare a avut loc tot la un turneu de Grand Slam. Se întâmpla în 2019, la Roland Garros, în semifinale, iar Barty se impunea atunci în 3 seturi, după ce Anisimova câștigase prima manșă. Barty a mers atunci până la capăt, cucerind trofeul.
Meciul dintre Barty și Anisimova va fi primul din sesiunea de seară pe Rod Laver Arena și va începe la ora 10:00.
Rafael Nadal - Adrian Mannarino
Rafa Nadal va da piept cu jucătorul care a surprins cel mai mult la această ediție de Australian Open. Adrian Mannarino a avut parte de un meci maraton în prima rundă, contra australianului James Duckworth, pe care l-a învins în 5 seturi, dar ce a urmat apoi este cu adevărat surprinzător. În runda secundă, francezul de 33 de ani i-a aplicat o corecție lui Humbert Hurkacz, al 8-lea favorit, învingându-l fără drept de apel, în minimum de seturi. Mannarino nu s-a oprit însă și a mai trecut de un jucător mai bine cotat, Aslan Karatsev, pe care l-a bătut cu 3-1 la seturi.
Așadar, Nadal are în față un jucător extrem de talentat, aflat într-o formă de invidiat, astfel că duelul se anunță cât se poate de interesant. Nadal și Mannarino s-au mai întâlnit doar de două ori în circuit, ibericul impunându-se de fiecare dată fără să piardă set: la Beijing (2016) și la Paris (2019).
Meciul dintre Nadal și Mannarino va fi al 3-lea al zilei pe Rod Laver Arena și nu va începe mai devreme de ora 5:00.
Alexander Zverev - Denis Shapovalov
Un alt duel tare de pe tabloul masculin va fi cel dintre Zverev și Shapovalov. Germanul este considerat mare favorit să ajungă în finală, dar nu va avea deloc o misiune simplă contra lui Shapovalov. Canadianul a început anul cu un eșec în fața lui Daniel Evans, la ATP Cup, dar apoi a câștigat toate meciurile de la competiția interțări, aducând trofeul pentru țara sa, alături de Auger Aliassime. În primele 3 tururi de la Australian Open, Shapovalov a pierdut set în fiecare meci (chiar dăuă contra lui Kwon), dar a demonstrat de fiecare dată că este un jucător solid, care într-o zi bună poate pune probleme oricărui adversar.
Zverev este singurul jucător rămas în competiție care nu a cedat niciun set până acum. Neamțul a trecut fără problele de Altmaier, Millman și Albot și este favorit și contra lui Shapovalov, dar acest duel ar putea reprezenta un prim test serios pentru numărul 3 mondial.
Zverev și Shapovalov s-au mai confruntat de 6 ori, germanul conducând cu 4-2. Ultima întâlnire a avut loc tot pe tărâm australian, la ATP Cup, în 2021, zverev câștigând atunci în 3 seturi. Meciul dintre cei doi va fi al 3-lea pe Margaret Court Arena și nu va începe mai devreme de ora 6:00.
Barbora Krejcikova - Victoria Azarenka
Singurul meci din optimi care aduce față în față două jucătoare cu titluri de Grand Slam în palmares este Barbora Krejcikova - Victoria Azarenka. Cehoaica s-a impus anul trecut la Roland Garros, în timp ce jucătoarea din Belarus are două titluri chiar la Antipozi, obținute însă cu mult timp în urmă (2012 și 2013).
Azarenka și Krejcikova au mai jucat o singură dată una contra celeilalte, în 2020, la Ostrava, iar Vika s-a impus atunci cu 2-1 la seturi. Deși nu e din trecutul îndepărtat, acea întâlnire nu este neapărat relevantă, deoarece la acea vreme Krejcikova abia își începea ascensiunea incredibilă din ultimul an și jumătate.
Duelul Krejcikova - Azarenka va fi al 2-lea al zilei pe Rod Laver Arena și nu va începe mai devreme de ora 3:30.
Madison Keys - Paula Badosa
Primul meci al zilei pe cea mai mare arenă de la Melbourne va fi cel dintre Madison Keys și Paula Badosa. Dacă de la iberică era de așteptat un parcurs bun la Australian Open, Keys este una dintre surprizele plăcute ale acestui început de sezon, americanca regăsindu-și forma care a consacrat-o în urmă cu câțiva ani, când făcea finală la US Open (2017).
Interesant este că ambele jucătoare au o serie de 8 victorii consecutive în circuit, fiecare reușind să câștige câte un trofeu înainte de startul primului Grand Slam al anului. Keys s-a impus la Adelaide, iar Badosa la Sydney
Cele două jucătoare sunt total străine una de alta, aceasta fiind prima lor întâlnire directă.
Programul de pe Rod Laver Arena
  • Madison Keys - Paula Badosa (ora 2:00)
  • Barbora Krejcikova - Victoria Azarenka (ora 3:30)
  • Rafael Nadal - Adrian Mannarino (ora 5:00)
  • Ashleigh Barty - Amanda Anisimova (ora 10:00)
  • Pablo Carreno Busta - Matteo Berrettini (ora 12:00)
Programul de pe Margaret Court Arena (meciurile de simplu)
  • Jessica Pegula - Maria Sakkari (ora 4:00)
  • Alexander Zverev - Denis Shapovalov (ora 6:00)
Duelul Miomir Kecmanovic - Gael Monfils va avea loc pe John Cain și va începe în jurul orei 9:30.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo