Organizatorii Australian Open 2021 au decis ca o parte dintre sportivii care vor ajunge în Australia pentru startul noului sezon de tenis să își efectueze cele două săptămâni de carantină obligatorie la Adelaide, în loc de Melbourne. În total, 50 de persoane au fost validate pentru a fi duse cu avioane charter direct la Adelaide, în loc de Melbourne, printre aceștia numărându-se Simona Halep, Rafael Nadal și Naomi Osaka.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Primii trei jucători din ATP și primele trei jucătoare din WTA ar fi trebuit să fie direcționați către Adelaide, întrucât Melbourne ar fi atins numărul maxim de persoane ce pot fi plasate în carantină conform regulilor stabilite de autoritatea pentru sănătate publică. Autoritățile de la Melbourne au aprobat ca 1.000 de persoane să fie carantinate în metropolă, însă pe lista Tennis Australia se aflau 1.280 de persoane, asta deși organizatorii au încercat să îi convingă pe jucători să vină fără staff, promițându-le o recompensă financiară. Pe această listă ar fi trebuit să se regăsească, potrivit anunțului organizatorilor, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem - din ATP, plus Asheligh Barty, Simona Halep și Naomi Osaka - din WTA.
Tenis
Iga Swiatek, depășită doar de Serena Williams într-un top select! Armele secrete ale polonezei
04/11/2022 LA 12:43

Controversă uriașă înainte de startul Australian Open 2021

Organizatorii au făcut totuși în urmă cu câteva ore un anunț care a provocat neliniște în rândul jucătorilor nevoiți să se carantineze în Melbourne, asta pentru că Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA, a fost înlocuită pe locurile de carantinare din Adelaide de Serena Williams, ocupantă a locului 11 WTA în prezent.
Australienii au fost deja taxați pentru decizia de a le oferi tratament diferențiat anumitor jucători din elita tenisului mondial. Cea mai puternică voce este a francezului Jeremy Chardy, care și-a declarat nemulțumirea față de hotărârea australienilor:"Acest anunț a venit parcă de nicăieri, toți am fost surprinși când am auzit de asta. Este foarte ciudat, ca să mă exprim elegant. Vor avea chiar posibilitatea să meargă la sala de forță și să se antreneze acolo, la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, se vor putea recrea, vor putea chiar să trăiască normal.
Ei au oricum o grămadă de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu mai e vorba despre aceeași pregătire. E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc. Dacă aș fi pe locul 4 ATP, aș fi clar foarte deranjat, aș fi învins din start. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer ar fi acceptat să vină", a spus Chardy pentru L’Equipe.
Australian Open va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.
Tenis
Simona Halep, ironizată de soțul Serenei Williams în scandalul de dopaj! Cum a râs de româncă
21/10/2022 LA 18:25
Tenis
Serena Williams, despre motivele pentru care a decis să se retragă: "Trebuia doar să mă opresc"
28/09/2022 LA 11:02