Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Critici dure pentru Simona Halep și celelalte staruri din tenis pentru "tratament diferențiat" la AO

Irina Aldea

Publicat 08/01/2021 la 18:38 GMT+2

Simona Halep este una dinte starurile din tenis care își vor petrece săptămânile obligatorii de carantină în Australia la Adelaide, în loc de Melbourne.

Simona Halep & Novak Djokovic & Rafael Nadal

Credit imagine: Eurosport

Organizatorii au decis ca o parte dintre sportivii care vor ajunge în Australia pentru startul noului sezon de tenis să își efectueze cele două săptămâni de carantină obligatorie la Adelaide, în loc de Melbourne. În total, 50 de persoane au fost validate pentru a fi duse cu avioane charter direct la Adelaide, în loc de Melbourne, printre aceștia numărându-se Simona Halep, Rafael Nadal și Naomi Osaka.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Primii trei jucători din ATP și primele trei jucătoare din WTA vor fi direcționați către Adelaide, întrucât Melbourne ar fi atins numărul maxim de persoane ce pot fi plasate în carantină conform regulilor stabilite de autoritatea pentru sănătate publică. Autoritățile de la Melbourne au aprobat ca 1.000 de persoane să fie carantinate în metropolă, însă pe lista Tennis Australia se aflau 1.280 de persoane, asta deși organizatorii au încercat să îi convingă pe jucători să vină fără staff, promițându-le o recompensă financiară. De aceea, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem - din ATP, plus Asheligh Barty, Simona Halep și Naomi Osaka - din WTA, vor face această acomodare în Australia la Adelaide.

Starurile din ATP și WTA, ținta criticilor jucătorilor care vor fi carantinați la Melbourne

Așa cum anticipau jurnaliștii din presa internațională, jucătorii care vor fi carantinați la Melbourne nu au fost prea încântați când au aflat depsre previlegiile pe care primii trei jucători ai lumii, atât din ATP, cât și din WTA, le vor primi în cadrul primului turneu de Grand Slam al anului. Acesta este și cazul francezului Jeremy Chardy, care a avut un discurs critic la adresa jucătorilor privilegiați.
"Acest anunț a venit parcă de nicăieri, toți am fost surprinși când am auzit de asta. Este foarte ciudat, ca să mă exprim elegant. Vor avea chiar posibilitatea să meargă la sala de forță și să se antreneze acolo, la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, se vor putea recrea, vor putea chiar să trăiască normal. Ei au oricum o grămadă de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu mai e vorba despre aceeași pregătire. E ciudat pentru un sport în care se presupune că toți plecăm din același loc. Dacă aș fi pe locul 4 ATP, aș fi clar foarte deranjat, aș fi învins din start. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer ar fi acceptat să vină", a spus Chardy pentru L’Equipe.
Australian Open va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo