Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a împărțit ATP-ul în două! Sârbul, distrus și apărat în același timp de colegii din circuit

Nicu Savin

Publicat 14/01/2022 la 19:12 GMT+2

Novak Djokovic a creat poate cea mai mare controversă din istoria tenisului prin prezența sa în Australia. Sârbul are șanse mici să mai joace la Australian Open după ce viza i-a fost din nou anulată, iar o bună parte dintre colegii de circuit s-au plasat deja de o parte sau alta a baricadei, unii criticându-l public pentru comportamentul său, iar alții susținându-i cauza.

Novak Djokovic of Serbia plays against Marin Cilic of Croatia during the Davis Cup Finals 2021 Semi Final match between Croatia and Serbia at Madrid Arena.

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a împărțit în două lumea tenisului și nu numai. Aproape că nu există persoană interesată de sport care să nu aibă o părere despre situația delicată a sârbului. Astăzi, autoritățile australiene i-au anulat din nou viza liderului mondial, iar șansele sale de a mai juca la Australian Open sunt reduse.
Acest lucru a adus cu sine un nou val de reacții din toată lumea tenisului, mai mulți jucători importanți din circuit plasându-se de partea sau împotriva liderului mondial. Andy Murray a avut un mesaj neutru privind situația lui Nole, dar sârbul nu a fost menajat deloc de alți colegi de circuit.
Printre aceștia se numărăr și Pablo Carreno Busta, cel care l-a învins în meciul pentru bronz la Jocurile Olimpice de anul trecut. Ibericul este de părere că regulile au fost foarte clare și toată vina pentru situația creată îi aparține lui Djokovic.
"Una dintre regulile principale este să fii vaccinat, deci cred că trebuie să te vaccinezi. Așa este normal. Dacă nu ești vaccinat, nu poți veni. Fiecare este liber să facă sau să încerce să facă ce poate, dar aceste mizerii nu sunt bune pentru tenis. Prefer să vorbesc despre alte lucruri și nu dacă Novak va avea voie să joace sau dacă meciurile de pe tablou vor fi schimbate. Este o situație complicată", a spus Carreno Busta pentru
Citește și:

Novak Djokovic are și destui susținători în circuit

Chiar dacă impresia generală este că jucătorii sunt în marea lor majoritate de acord că Djokovic a greșit ducându-se în Australia nevaccinat, sârbul are parte și de susținători. Americanul Tennys Sandgren s-a plasat încă de la început de partea liderului mondial în toată această poveste, iar astăzi a avut o nouă reacție elocventă.
"Acesta este un ritual de umilire în acest moment. Trebuia dat un exemplu. Docilii se simțeau inconfortabil", a scris americanul pe Twitter după ce lui Djokovic i-a fost anulată din nou viza.
Un alt jucător care și-a făcut publică susținerea pentru Djokovic este Illya Marchenko, care lăsat să se înțeleagă că toată situația în care se află sârbul are un substrat politic.
"Ei spun că regulile sunt reguli, dar își pierd propria judecată. Au găsit o modalitate de a anula viza oricum . Deci care au fost regulile la început? Ah, am uitat. În curând sunt alegeri. Rămâi puternic, Djokovic.", a scris jucătorul din Belarus pe Twitter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo