Novak Djokovic a împărțit în două lumea tenisului și nu numai. Aproape că nu există persoană interesată de sport care să nu aibă o părere despre situația delicată a sârbului. Astăzi, autoritățile australiene i-au anulat din nou viza liderului mondial, iar șansele sale de a mai juca la Australian Open sunt reduse.
Acest lucru a adus cu sine un nou val de reacții din toată lumea tenisului, mai mulți jucători importanți din circuit plasându-se de partea sau împotriva liderului mondial. Andy Murray a avut un mesaj neutru privind situația lui Nole, dar sârbul nu a fost menajat deloc de alți colegi de circuit.
Printre aceștia se numărăr și Pablo Carreno Busta, cel care l-a învins în meciul pentru bronz la Jocurile Olimpice de anul trecut. Ibericul este de părere că regulile au fost foarte clare și toată vina pentru situația creată îi aparține lui Djokovic.
Australian Open
Novak Djokovic nu merge în Serbia. Unde se "tratează" după ce a pățit și ce înțelegere a făcut
ACUM 2 ORE
"Una dintre regulile principale este să fii vaccinat, deci cred că trebuie să te vaccinezi. Așa este normal. Dacă nu ești vaccinat, nu poți veni. Fiecare este liber să facă sau să încerce să facă ce poate, dar aceste mizerii nu sunt bune pentru tenis. Prefer să vorbesc despre alte lucruri și nu dacă Novak va avea voie să joace sau dacă meciurile de pe tablou vor fi schimbate. Este o situație complicată", a spus Carreno Busta pentru Eurosport Spania.
Citește și:

Novak Djokovic are și destui susținători în circuit

Chiar dacă impresia generală este că jucătorii sunt în marea lor majoritate de acord că Djokovic a greșit ducându-se în Australia nevaccinat, sârbul are parte și de susținători. Americanul Tennys Sandgren s-a plasat încă de la început de partea liderului mondial în toată această poveste, iar astăzi a avut o nouă reacție elocventă.
"Acesta este un ritual de umilire în acest moment. Trebuia dat un exemplu. Docilii se simțeau inconfortabil", a scris americanul pe Twitter după ce lui Djokovic i-a fost anulată din nou viza.
Un alt jucător care și-a făcut publică susținerea pentru Djokovic este Illya Marchenko, care lăsat să se înțeleagă că toată situația în care se află sârbul are un substrat politic.
"Ei spun că regulile sunt reguli, dar își pierd propria judecată. Au găsit o modalitate de a anula viza oricum . Deci care au fost regulile la început? Ah, am uitat. În curând sunt alegeri. Rămâi puternic, Djokovic.", a scris jucătorul din Belarus pe Twitter.
Australian Open
Australienii continuă să ia măsuri împotriva lui Djokovic! Anunțul ministrului afacerilor interne
ACUM 9 ORE
Australian Open
Familia lui Djokovic a rupt în sfârşit tăcerea, după ce Nole a fost expulzat din Australia
ACUM 18 ORE