Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Murray, reacție demnă de un "sir" despre situația lui Djokovic! Ce a declarat scoțianul

Nicu Savin

Publicat 14/01/2022 la 17:45 GMT+2

Andy Murray a avut un discurs echilibrat privind situația ingrată în care se află Novak Djokovic în Australia. Scoțianul a refuzat să-l critice pe fostul său mare rival, rezumându-se să menționeze că tot ceea ce s-a întâmplat în acest caz este dăunător tenisului.

A tavaly világbajnokság döntőjét még Murray és Djokovic játszotta egymás ellen

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic are șanse mici să mai joace la ediția din acest an de la Australian Open. Autoritățile de la Antipozi i-au anulat astăzi viza sârbului, pentru a 2-a oară, iar de această dată șansele sale de a avea câștig de cauză în instanță sunt reduse.
Deși mai mulți jucători din circuit l-au atacat pe Djokovic pentru felul în care s-a comportat în ultimele săptămâni, Andy Murray a avut o reacție mai echilibrată. Scoțianul s-a calificat astăzi în prima sa finală ATP după mai bine de doi ani, iar la final a comentat situația liderului mondial.
"Nu este o situaţie bună. Nu o să-l lovesc pe Novak când este la pământ. Nu ştiu care va fi procesul acum. Nu ştiu ce cale va alege, dacă poate face apel şi cât va dura. Nu știu dacă se poate antrena în continuare pe parcursul procesului sau dacăpoate participa la turneu. N-am nicio idee.
Evident, vreau ca situaţia să se rezolve. Cred că ar fi bine pentru toată lumea. S-a lungit totul prea mult şi nu este bine pentru tenis, nu este bine pentru Australian Open şi nici pentru Novak. Evident, mulţi oameni l-au criticat pe Novak și guvernul de aici. Nu a fost bine pentru nimeni", a spus Murray, citat de metro.co.uk.
Citește și:

Djokovic va afla duminică dacă va putea sau nu să joace la Australian Open

După ce ministrul Alex Hawk i-a anulat din nou viza, Djokovic este acum la mâna justiției din Australia. Avocații sârbului au pregătit deja apărarea, iar astăzi au avut loc câteva audieri preliminare, dar o decizie finală se va lua în zilele următoare.
Autoritățile din Australia vor să evite un circ mediatic în cazul Djokovic și tocmai de aceea au decis ca sârbul să fie reținut într-un loc care nu e dat publicității. Conform presei de la Antipozi, acesta este obligat să se prezinte sâmbătă, la ora 8 dimineața (vineri, ora 23:00 în România), la birourile Ministerului Imigrării, unde va fi audiat timp de două ore.
Ulterior, între orele 10:00 și 14:00 va sta în biroruile avocaților săi, probabil pentru a-și pregăti apărarea, după care va reveni în locul de detenție. Duminică la ora 9:00 (ora Australiei) va începe procesul în urma căruia liderul mondial va afla dacă va avea sau nu dreptul de a rămâne în Australia și a juca la primul turneu de Grand Slam al anului. Mai mult ca sigur, decizia finală se va lua în cursul zilei de duminică, pentru că luni ar trebui ca sârbul să joace deja în primul meci de la "Openul Vesel".
Un alt lucru de notat este că procesul a fost transferat de la Federal Circuit Court la Tribunalul Federal, deși avocații lui Nole și-ar fi dorit ca speța să fie judecată la prima instituție, așa cum s-a întâmplat în primă fază.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo