Novak Djokovic are parte de un tratament riguros în Australia, după ce autoritățile de la Antipozi au decis că sârbul nu are dreptul să intre în țară deoarece nu îndeplinește condițiile pentru a face acest lucru în contextul în care este nevaccinat.
Avocații liderului mondial au contestat decizia, dar instanța va lua abia luni o decizie, astfel că tenismenul este obligat să locuiască până atunci într-un hotel din Melbourne destinat imigranților. Așa cum e normal, Djokovic este apărat pe toate căile de apropiații săi, iar ultimul nume care a avut o replică vehementă despre această situație a fost căpitanul echipei de Cupa Davis a Serbiei, Viktor Troicki. Acesta susține că Nole locuiește în condiții mizerabile în Australia și consideră că întreg scandalul are o tentă politică.
"Nu îmi amintesc să se fi întâmplat aşa ceva unui campion mondial, nu doar al tenisului, ci a unuia dintre cei mai buni sportivi ai tuturor timpurilor. Nu îmi amintesc ca un sportiv să fi fost aşa de maltratat de către un guvern. E un scandal uriaş, care nu are nicio legătură cu tenisul sau sportul, e doar politic.Tot ce ştiu este că se află în condiţii mizerabile într-un hotel cu refugiaţi sau migranţi. Nu aşa ar trebui să tratezi un campion de calibrul său, câştigător de nouă ori la Australian Open", a declarat Troicki pentru televiziunea sârbă RTS.
Wimbledon
Elevul lui Darren Cahill, "avertisment" pentru Djokovic la Wimbledon: "Mă voi distra pe teren!"
ACUM O ORĂ
Citește și:

Novak Djokovic a cerut să fie mutat din hotelul din Melbourne

Autoritățile din Serbia încearcă cu disperare să-l ajute pe Djokovic, dar legile din Australia sunt foarte stricte, iar totul s-a transformat într-un adevărat război diplomatic.
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că oficialitățile de la Belgrad fac tot posibilul ca Nole să fie mutat din hotelul în care e obligat să locuiască, lucru pe care chiar marele campion l-a cerut. Conform presei sârbe, liderul mondial ar vrea să locuiască până luni în casa pe care a închiriat-o pentru perioada în care ar fi jucat la Australian Open.
"Tot ce ne-a cerut Novak a fost să fie mutat într-o casă și este obligația noastră să ne protejăm cetățenii. Este clar că împotriva lui se desfășoară o campanie politică, avându-l la cârmă pe premierul australian. Mi-e teamă că această hărțiure va continua pentru că nu au altă cale de a câștiga împotriva lui", a declarat președintele Serbiei, citat de Mundo Deportivo.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM 6 ORE
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 14 ORE