Paul Annacone, fostul antrenor al lui Roger Federer, și Lindsay Davenport, au vorbit recent depsre șansele lui Rafael Nadal de a cuceri titlul la Australian Open 2021. Spaniolul are șansa la Melbourne de a deveni cel mai titrat jucător de tenis din istorie, întrecându-l pe marele lui rival, Roger Federer, care are în prezent 20 de titluri majore în palmares, dar care nu va fi prezent în Australia pentru a încerca să cucerească titlul.

https://i.eurosport.com/2021/01/13/2970364.jpg
Tenis
Novak Djokovic, dojenit din nou de Kyrgios: "Trebuie tras la răspundere! E LeBron James al nostru"
IERI LA 11:10

Annacone este de părere că Nadal poate câștiga marele trofeu dacă în finală va întâlni pe oricine altcineva în afara lui Novak Djokovic. Campionul sârb a câștigat cele mai multe titluri majore la Australian Open în întreaga sa carieră, 8 la număr, față de 1 la Roland Garros, 5 la Wimbledon și 3 la US Open.

Cum poate Rafael Nadal să câștige titlul la Australian Open 2021

Într-o intervenție televizată la Tennis Channel, Annacone a declarat că doar Novak Djokovic și Roger Federer sunt mai buni pe suprafață dură decât Rafael Nadal. Potrivit americanului, Nadal este al doilea favorit anul acesta să câștige la Australian Open, după liderul mondial din ATP, Novak Djokovic.

"Gândesc foarte simplu, Rafa este puțin mai slab pe hard decât Novak mai ales, dar și decât Roger pe suprafață dură rapidă. Însă e mai bun decât oricine altcineva pe această suprafață. Dacă îl va întâlni pe Novak la finalul competiției în Australian, nu pot paria pe el, însă dacă joacă cu oricine altcineva, e clar favorit. Cel mai important aspect pentru Nadal este să treacă fără bătăi de cap de prima săptămână de concurs, apoi îi va fi mai ușor", a spus Annacone pentru sursa citată.

Australian Open va fi transmis în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport.

Tenis
"Cine e marele tău rival?" Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem au oferit răspunsul
IERI LA 20:41
Tenis
Roger Federer, managerul. Tot ce trebuie să știți despre compania Team8 a marelui campion elvețian
25/01/2021 LA 14:50