Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Legendarul Rod Laver simte furia australienilor pentru Djokovic: "Lucrurile pot deveni urâte"

Cristian Mihală

Publicat 05/01/2022 la 16:24 GMT+2

Rod Laver anticipează că Novak Djokovic va fi primit cu multă ostilitate pe străzile din Melbourne şi în complexul care va găzdui partidele de la Australian Open.

Rod Laver & Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Numărul unu mondial a sosit azi la Antipozi, după ce ieri a primit o scutire medicală care îi permite să ajungă în Australia fără să fi efectuat vaccin. Derogarea dată a născut multe discuţii, în contextul în care ea se acordă doar în câteva cazuri extreme, în care pacientul dovedeşte clar că vaccinul nu este complementar cu o afecţiune de care suferă deja.
S-au pus o serie de întrebări legate de corectitudinea acestei dispense, fostul jucător Sam Groth fiind în fruntea listei de contestatari. Nici legendarul Rod Laver, de 11 ori câştigător în turneele de Grand Slam, nu pare mulţumit de soluţia aleasă. Acesta nu e nemulţumit de faptul că Djokovic a primit acordul autorităţilor, ci că totul s-a făcut fără a exista transparenţă şi o comunicare clară.
În consecinţă, e foarte posibil ca Nole, de 9 ori câştigător la "openul vesel" să fie primit cu multă ostilitate de australieni. Vorbim de o ţară vaccinată în proporţie de 90%, a căror cetăţenii încă au mari probleme să călătorească, din cauza măsurilor foarte stricte luate de Guvern. În contextul în care nu există congruenţă între măsurile luate pentru cetăţenii obişnuiţi şi pentru un star precum Djokovic, s-ar putea să asistăm la momente urâte şi tensionate crede fostul mare campion al Australiei.
"Dacă are un motiv întemeiat pentru derogare, atunci ar trebui să ştim. Da, e vorba despre unul dintre cei mai mari jucători, care a câştigat atât de multe trofee. Dar tocmai de aici vine întrebarea, de unde scutirea medicală? Care este problema? Dacă nu va răspunde clar la această întrebare, Djokovic ar trebui să se aştepte la ostilitate din partea fanilor de fiecare dată când iese din hotelul în care stă. Vorbim de un oraş care în 2020 a stat 260 de zile în lockdown. Lucrurile pot deveni urâte", a spus Rod Laver pentru News Corp.
CITEŞTE ŞI:

Djokovic nu va fi salvat de dragostea australienilor pentru tenis

Întrebat despre ceea ce înseamnă Djokovic pentru australieni, în contextul în care acesta e sportivul care s-a impus de cele mai multe ori în istoria modernă a turneului, Laver crede că acest statut de idol funcţionează până la un punct.
Oamenii din Melbourne fac foarte clar distincţia între calea dreaptă - reprezentată în opinia lui Laver de vaccin - şi cea greşită, a cărui expozant e Djokovic. Cu toate că mulţi îl iubesc, ca jucător de tenis, această situaţie transcende sportul şi ar putea fi un bumerang pentru Nole.
"Evident că oameni din Australia şi-ar dori să îl vadă jucând. Dar în acelaşi timp, ei fac foarte bine distincţia între calea corectă şi cea greşită", a mai spus fostul mare campion.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo