Ieri, Novak Djokovic a fost ţinut mai bine de 8 ore pe aeroportul din Melbourne, fără a obţine permisiunea a intra în Australia, deşi obţinuse în prealabil o dispensă medicală de la o comisie de la Antipozi.
Lucrurile nu sunt nici pe departe limpezi, în contextul în care sârbii îl văd o victimă şi consideră că premierul Australiei vrea să dea un exemplu, în timp ce australienii lasă de înţeles că Nole a încercat să trişeze. Concret, el ar fi trimis documente false către comisiile care i-au oferit derogarea, susţinând că a avut COVID-19 în ultimele 6 luni. Membrii acelor comisii nu cunoşteau numele celor care cereau dispense, tocmai pentru ca totul să fie transparent. Ca atare, i-au acordat "scutirea" medicală, doar că odată ajuns la vamă, sârbul nu a mai putut să prezinte acte suplimentare, care să demonstreze clar că a trecut prin coronavirus în utlimele 6 luni. De data aceasta, nu a mai avut cum să se ascundă în faţa confidenţialităţii numelui, susţin australienii, de aici şi toate problemele. Trebuie spus că niciuna dintre variante nu e confirmată, evident, fiind doar supoziţii ale jurnaliştilor din cele două ţări.
CITEŞTE ŞI:
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM O ORĂ
NOVAK DJOKOVIC, PRIMA APARIȚIE ÎN AUSTRALIA, LA HOTELUL PENTRU REFUGIAȚI! MESAJUL TRANSMIS FANILOR

Natalia Vihlianţeva nu are voie la Australian Open, deşi e vaccinată

Deconectaţi de tumultul creat de subiect, jurnaliştii belgieni de la rnd.de vin cu un unghi de vedere interesant. Fără să susţină că Djokovic ar merita sau nu să participe la Australian Open, sursa citată vorbeşte despre paradoxul creat la Melbourne.
Astfel, Djokovic - aproape sigur nevaccinat - ar fi avut şansă să evolueze. De altfel, sârbul nu e un caz unic, alţi 3 jucători primind dispense, dar se pare că dosarele acelora au fost mai solide şi poliţia de frontieră nu a găsit nereguli astfel încât să nu le permită accesul. În schimb, o sportivă vaccinată nu are dreptul să joace la Antipozi. Este vorba de jucătoarea rusă de tenis Natalia Vihlianţeva, numărul 194 WTA.
Aceasta a dezvăluit de săptămâna trecută că nu poate călători în Australia pentru a încerca să se califice pe tabloul principal al turneului Australian Open, primul Grand Slam al anului, pentru că vaccinul Sputnik V nu este recunoscut că autorităţile locale de sănătate.
"Din nefericire, eu nu voi putea participa la Australian Open. Sunt foarte fericită de nivelul arătat în ultimele câteva turnee şi aş fi dorit să joc în Australia, dar Sputnik nu este încă verificat", a scris Vihlianţeva pe Twitter.
Ca atare, făcând chiar abstracţie de cazul Djokovic, unii jucători nevaccinaţi - dar care au primit dispensă -, vor juca la primul Grand Slam al anului, dar o sportivă vaccinată nu primeşte şanse, pentru că nu s-a imunizat cu vaccinul "corect". Un paradox care ridică alte semne de întrebare cu privire la organizarea turneului şi la deciziile luate.
Australian Open se desfăşoară în perioada 17 - 30 ianuarie 2022 şi va avea acoperire totală pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM O ZI
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31