Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost antrenor al lui Djokovic, anunţ îngrijorător: "S-ar putea să joace la un singur Grand Slam, în 2022"

Cristian Mihală

Publicat 03/01/2022 la 20:37 GMT+2

Riccardo Piatti, unul dintre foştii antrenori ai lui Novak Djokovic, se teme că sârbul ar putea să rateze trei turnee de Grand Slam. Doar la Roland Garros numărul unu mondial nu va avea probleme din cauza faptului că nu e vaccinat.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic s-a retras de la ATP Cup, competiţie transmisă în aceste zile în direct de Eurosport 2, iar participarea sârbului la Australian Open 2022 rămâne un mister, chiar dacă presa din Serbia a anunțat ieri că Nole va merge la Melbourne pentru primul turneu major al anului.
Dacă s-a vaccinat sau nu probabil că nu vom afla niciodată, asta pentru că Novak Djokovic a spus în repetate rânduri că ține foarte mult la intimitate când vine vorba despre asemenea decizii. În contextul în care va participa la Australian Open, fie este vaccinat, fie a primit o "scutire" din partea organizatorilor, însă o scutire este foarte greu de obținut în Australia, după cum au anunțat oficialii turneului. Nu mai puțin de 3 comisii medicale trebuie să-și dea cu părerea despre cererea de exceptare de la vaccinare.
Riccardo Piatti, unul dintre foştii antrenori ai lui Nole, se teme că sârbul va putea juca în acest an doar la Roland Garros, dacă nu se vaccinează.
"S-ar putea ca Djokovic să joace la un singur turneu de Grand Slam anul acesta, la Roland Garros. Va trebui să fii vaccinat pentru a juca în Marea Britanie, la Wimbledon. Aceeași situație e și în afara Europei, la Australian Open și US Open", a spus Piatti, potrivit jurnaistului italian Luigi Gatto.
CITEŞTE ŞI:

Cine este Riccardo Piatti?

Un jucător modest de tenis, Piatti a cochetat pentru prima oară cu antrenoratul încă de la vârsta de 20 de ani, când un antrenor de la Villa d'Este, din Cernobbio, a avut probleme de sănătate şi Riccardo a fost rugat să îi ţină locul.
Ulterior, s-a format la Academia lui Nick Bollettieri, începându-şi cariera individuală de antrenor în 1988. Primul mare nume pe care l-a ghidat a fost Ivan Ljubicic, pe care l-a dus până pe locul 3 în lume.
Între 2005 şi 2006, a stat în spatele lui Djokovic, despre care a spus încă de acum un deceniu şi jumătate, când sârbul încă nu "explodase", că "poate fi la acelaşi nivel cu Federer".
Ulterior, a colaboat cu sportivi precum Richard Gasquet, Milan Raonic, Borna Coric, pentru ca în ultimul an şi jumătate să îl antreneze pe unul dintre cei mai promiţători jucători din circuit, compatriotul său, Jannik Sinner.
Australian Open 2022 se desfăşoară în perioada 17 ianuarie - 30 ianuarie şi are acoperire totală pe Eurosport şi Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo