Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV. Sorana Cîrstea, încântată după succesul cu Kvitova: ”În general eu nu spun asta!”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 10/02/2021 la 09:37 GMT+2

Sorana Cîrstea a reușit o victorie uriașă la Australian Open: sportiva noastră a eliminat-o pe numărul 9 mondial, Petra Kvitova. După meci, Sorana a oferit un interviu în exclusivitate pentru Eurosport.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Eurosport

Sorana Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a calificat în turul trei la Australian Open după o luptă fantastică cu Petra Kvitova, finalistă în urmă cu doi ani la Melbourne. Românca s-a impus în primul set revenind de la 1-3, adjudecându-și cinci dintre următoarele șase game-uri disputate.
Australian Open - UNIBET
Kvitova a jucat perfect punctele importante în setul doi, fructificând trei din trei mingi de break pe serviciul româncei și câștigând fiecare break point pe care l-a înfruntat (6 din 6). Cîrstea s-a reinventat însă în decisiv, desprinzându-se prompt la 4-0 pe tabelă. Apoi, Sorana a pus capăt partidei cu un nou break, smuls după un game-maraton de nouă minute.
picture

#Reveniridelegenda Așa a învins-o Sorana Cirstea pe Kvitova, în turul doi la Australian Open

Sorana Cîrstea, început de vis la Australian Open

Sorana a fost extrem de încântată după victoria în fața Petrei Kvitova, însă a recunoscut că a fost luată prin surprindere de jucătoarea din Cehia la începutul partidei.
”Am fost puțin șocată la începutul meciului de viteza loviturilor ei, știam că lovește puternic, dar nu mai jucasem de câțiva ani cu ea. A început foarte puternic, era foarte agresivă și primele game-uri am fost luată prin surprindere. Însă apoi am început să lungesc punctele, ea joacă foarte bine 1-2, dar eu am încercat să stau pe linie, să stau la contre și când am ocazia să încerc să găsesc colțul liber”, a declarat Cîrstea pentru Eurosport după meci.
Sorana a fost printre jucătorii care au stat în carantina dură, în care nu a avut voie să iasă din cameră timp de 15 zile, pregătirea sa pentru Australian Open fiind astfel puternic afectată. Tocmai de aceea, sportiva noastră este cu atât mai mândră de rezultatul mare obținut astăzi.
picture

Australian Open 2021 | Interviu exclusiv cu Sorana Cîrstea după victoria fantastică în fața Kvitovei

Sunt de două ori mai mândră de această victorie și în general eu nu spun des asta pentru că sunt o persoană perfecționistă, cer mereu foarte mult de la mine, dar acum am intrat fără niciun fel de așteptare, nu știam care e nivelul meu, este pentru prima oară când am stat 15 zile într-o cameră fără aer, fără să pot să ating mingea, nu știam în ce condiții o să pot să revin
”Au fost grele primele zile din punct de vedere fizic. Astăzi m-a afectat puțin și temperatura pentru că nu am mai jucat la peste 30 de grade de ceva vreme și am jucat și peste două ore”, a completat ea.
O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo