Una dintre cele mai impresionante reveniri din istoria tenisului îi aparține lui Tsitsipas, care l-a întors pe Nadal de la 2-0 la seturi pentru a se impune cu 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5, la capătul a peste 4 ore de joc.
Grecul devine al doilea om din istorie care reușește să îl învingă pe Nadal la un Grand Slam, după ce a fost condus cu 0-2 la seturi (după Fognini, în 2015, la US Open).
Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39
https://i.eurosport.com/2021/02/09/2989473.jpg

Ce a declarat Stefanos Tsitsipas după revenirea magică cu Nadal

”Sunt fără cuvinte, nu pot să descriu ceea ce s-a întâmplat pe teren, tenisul meu cred că vorbește de la sine, este un sentiment incredibil... să pot să dau totul pe teren. Am început foarte emoționat meciul, nu știu ce s-a întâmplat după setul doi, parcă am zburat ca o pasăre, totul a mers. Este un sentiment de nedescris, a fost ceva deosebit”, a declarat grecul imediat după terminarea partidei.
”M-am concentrat mult pe a fi calm, cred că am reușit să îmi păstrez echilibrul, nu am reușit să fac asta în alte meciuri așa că este important. Vreau să acord mare parte din meritul acestei victorii tatălui meu pentru că el a fost alături de mine și a rămas calm în momentele cruciale”, a adăugat Tsitsipas.
Asta m-a ajutat enorm, să rămân calm, am încercat să păstrez totul în interior, să nu mă exteriorizez, sunt foarte mulțumit de asta, sunt fericit cu atitudinea mea de pe teren.
Tsitsipas a vorbit și despre adversarul său din semifinalele Australian Open: ”Este un oponent care joacă foarte bune, este constant, are multe victorii consecutive și este într-o formă excelentă. Toată lumea știe că el joacă foarte bine, dar important pentru mine este să mă recupereze, vreau să fac o baie cu gheață, dar abia aștept meciul”.

Cum să îi iei un game lui Nadal în 54 de secunde! Tsitsipas, performanță incredibilă

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57