Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas a dezvăluit cheia revenirii incredibile cu Nadal: ”M-a ajutat enorm!”

Vlad Dumitrescu

Actualizat 17/02/2021 la 15:15 GMT+2

Stefanos Tsitsipas a fost lăsat ”fără cuvinte” după un meci cu adevărat magic în care a revenit de la 0-2 la seturi în fața lui Rafael Nadal pentru a se califica în semifinalele Australian Open.

Greece's Stefanos Tsitsipas speaks to spectators after winning against France's Gilles Simon during their men's singles match on day two of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on February 9, 2021

Credit imagine: Getty Images

Una dintre cele mai impresionante reveniri din istoria tenisului îi aparține lui Tsitsipas, care l-a întors pe Nadal de la 2-0 la seturi pentru a se impune cu 3-6, 2-6, 7-6(4), 6-4, 7-5, la capătul a peste 4 ore de joc.
Grecul devine al doilea om din istorie care reușește să îl învingă pe Nadal la un Grand Slam, după ce a fost condus cu 0-2 la seturi (după Fognini, în 2015, la US Open).
Australian Open - UNIBET

Ce a declarat Stefanos Tsitsipas după revenirea magică cu Nadal

”Sunt fără cuvinte, nu pot să descriu ceea ce s-a întâmplat pe teren, tenisul meu cred că vorbește de la sine, este un sentiment incredibil... să pot să dau totul pe teren. Am început foarte emoționat meciul, nu știu ce s-a întâmplat după setul doi, parcă am zburat ca o pasăre, totul a mers. Este un sentiment de nedescris, a fost ceva deosebit”, a declarat grecul imediat după terminarea partidei.
”M-am concentrat mult pe a fi calm, cred că am reușit să îmi păstrez echilibrul, nu am reușit să fac asta în alte meciuri așa că este important. Vreau să acord mare parte din meritul acestei victorii tatălui meu pentru că el a fost alături de mine și a rămas calm în momentele cruciale”, a adăugat Tsitsipas.
Asta m-a ajutat enorm, să rămân calm, am încercat să păstrez totul în interior, să nu mă exteriorizez, sunt foarte mulțumit de asta, sunt fericit cu atitudinea mea de pe teren.
Tsitsipas a vorbit și despre adversarul său din semifinalele Australian Open: ”Este un oponent care joacă foarte bune, este constant, are multe victorii consecutive și este într-o formă excelentă. Toată lumea știe că el joacă foarte bine, dar important pentru mine este să mă recupereze, vreau să fac o baie cu gheață, dar abia aștept meciul”.
picture

Cum să îi iei un game lui Nadal în 54 de secunde! Tsitsipas, performanță incredibilă

O ofertă imbatabilă pentru un tenis care întoarce capete. Aplicația Eurosport Player la 0,99€ pentru o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo