Simona Halep venea încrezătoare la meciul din turul al doilea de la Australian Open cu australianca Ajla Tomljanovic. Campioana de la Wimbledon avusese un 2021 perfect până acum iar începutul de meci părea să confirme această formă bună.
Partida a început cu break pentru Halep urmat de un game pe propriul serviciu adjudecat fără probleme. Cu toate acestea, Tomljanovic a servit perfect urmând ca apoi după unul dintre cele mai disputate game-uri din acest meci să reușeascp să revină în meci, profitând de o dublă greșeală a Simonei. Australianca și-a făcut apoi serviciul fără probleme pentru ca apoi să obțină un nou break după mai multe erori neforțate ale lui Halep.

Australian Open 2021 | 2 puncte de excepție reușite de Simona Halep în meciul cu Tomljanovic

Australian Open
Simona Halep, inclusă în TOP 5 cele mai spectaculoase momente de la Australian Open 2021
25/02/2021 LA 12:39
Halep a revenit însă rapid și a făcut imediat rebreak în ceea ce a fost un meci foarte echilibrat în prima sa parte. Cu toate acestea, în game-urile care au urmat, sportiva noastră a făcut mult prea multe erori neforțate de care australianca a profitat, fiind capabilă și ea de lovituri cu adevărat impresionante. În cele din urmă, după un game de peste 10 minute la 5-4 pentru australiancă, Tomljanovic a reușit să-și adjudece primul set printr-un nou break.

Australian Open 2021 | Magic! Cum a salvat Simona Halep prima minge de set a Ajlei Tomljanovic

Simona Halep - Ajla Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5

Al doilea set a început perfect pentru Halep, cu break chiar în primul game însă australianca a revenit imediat și a readus egalitate după încă un game în care Simona a făcut prea multe erori neforțate.
Cu toate acestea, game după game jocul Simonei s-a îmbunătățit considerabil, erorile s-au rărit iar campioana de la Wimbledon a reușit în cele din urmă să se impună cu 6-4 pentru a împinge partida în setul decisiv.
Totuși, decisivul nu a curs deloc în favoarea lui Halep. Chiar dacă ambele au cedat în continuare game-uri pe propriul serviciu, erorile au revenit în jocul Simonei. În cele din urmă însă, campioana de la Wimbledon a fost mai puternică mental și s-a impus în final cu 7-5, după ce a obținut un break decisiv chiar la sfârșitul partidei, la 5-5.
Australian Open
Australian Open | Djokovic - Medvedev. Sârbul nu se teme de noua generație! Ce a spus despre rus
20/02/2021 LA 18:59
Australian Open
Australian Open | Medvedev s-a amuzat pe Twitter, după victoria cu Tsitsipas: "Să fim serioși!"
19/02/2021 LA 16:57