Djokovic a fost expulzat din Australia, după ce Curtea nu i-a mai dat dreptate în procesul de redobândire a vizei. Nole a fost forţat să părăsească țara și se confruntă cu o interdicție pe 3 ani de a mai călca la Antipozi, deși există pârghii pe care probabil le va accesa pentru a avea parte de "grațiere".
Antrenorul lui, Marian Vajda, a vorbit pentru prima oară despre momentele dificile pe care le-a traversat Nole, în presa din Slovacia. Tehnicianul e convins că numărului unu mondial îi va fi foarte greu să lase în urmă totul, dar crede că, în cele din urmă, puterea mentală a marelui campion sârb îşi va spune cuvântul.
"Mi-a luat ceva timp să mă liniștesc, încă nu înțeleg de ce i-au făcut asta. Nu am mai văzut o nedreptate atât de mare de mult timp. În plus, mass-media este de vină în mare măsură pentru manipularea informațiilor; mai ales în Australia, incită constant la o atitutine împotriva lui Djokovic. Ceea ce s-a întâmplat va avea cu siguranță consecințe semnificative, va fi dificil pentru Nole să se întoarcă. S-a invadat intimitatea sa, a familiei sale. Este clar că l-a lovit psihic, sunt nişte răni pe care cu greu şi le va scoate din cap. Cu toate acestea, îmi cunosc foarte bine jucătorul. Novak este puternic, neclintit și nu a spus încă ultimul cuvânt în tenis", a deszăluit Vajda pentru slovacii de la Objektiv.
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM O ORĂ
CITEŞTE ŞI:
MOMENTUL ÎN CARE DJOKOVIC A CAPOTAT TOTAL: "NU AM VĂZUT ÎN VIAŢA MEA PE CINEVA MAI PANICAT ŞI SPERIAT"

Cum a trăit Vajda evenimentele care l-au avut în centru pe Novak Djokovic

Marian Vajda nu a apucat să plece spre Melbourne, problemele apărând pentru Nole când tehnicianul încă se afla la Bratislava. Neştiind dacă numărul unu mondial va primi acceptul să evolueze, antrenorul a rămas în capitala Slovaciei, în aşteptarea unui verdict final. Chiar dacă a fost departe de miezul evenimentelor, situaţia nu a fost mai puţin chinuitoare. Dimpotrivă, lipsa informaţiilor şi incertitudinile i-au creat nopţi albe lui Vajda.
"Am fost şocat, a fost suferință, emoții mari. Nu știu cum aș fi suportat mental dacă aș fi fost acolo. Nu am dormit bine și nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. Toată lumea știa că a călătorit acolo cu un singur obiectiv: să joace primul turneu de Grand Slam al anului pentru a-şi apăra trofeul", a mai spus tehnicianul.
Novak Djokovic se află într-o postură ingrată în urma scandalului de la Australian Open. Dacă nu se va vaccina, sârbul va avea interzis în foarte multe țări din Europa, dar și în Statele Unite, astfel să singurele turnee la care ar putea participa în următoarea perioadă vor fi cele din Orientul Mijlociu. Iniţial se părea că la Roland Garros se va putea juca fără vaccin, doar în baza unui test PCR, dar autorităţile franceze au revenit asupra deciziei iniţiale, spre dezamăgirea lui Vajda.
"Nu înțeleg de ce este important ca ei să anunțe acum. Vorbim de un turneu care va avea loc în luna mai, lumea habar nu are ce se va întâmpla cu pandemia peste o lună. Nu vreau să credeţi că subestimez toată situația, este o problemă gravă în lume, dar care este scopul să discutăm acum, în ianuarie, despre ce se va întâmpla peste nişte luni?", a concluzionat tehnicianul.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Wimbledon
Wilander, convins că Djokovic poate doborî recordul lui Federer la Wimbledon! Care e atuul sârbului
IERI LA 13:07
Wimbledon
Djokovic nu a dat mâna cu arbitrul, după victoria cu Kecmanovic de la Wimbledon! Explicația sârbului
IERI LA 11:59