Medvedev a câștigat în urmă cu două zile unul dintre cele mai tari meciuri din ultimii ani, în tenis. Condus cu 2-0 la seturi de un Auger-Aliassime perfect, Daniil s-a adunat și a revenit incredibil, calificându-se în penultimul act la Melbourne după peste 4 ore și 40 de minute de luptă pe muchie de cuțit: 6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4.
La final, întrebat chiar în arenă cum a reușit această remontada fantastică, Medvedev a mărturisit că, la 0-2 la seturi, s-a întrebat ce ar face Djokovic, cum ar reacționa el în astfel de momente. Mărturisirea a fost acompaniată de fluierături și huiduieli, australienii - care nu au o relație excelentă cu Medvedev - considerând că rusul a făcut referire la Nole pentru a scoate în evidență că acesta ar fi trebuit să fie prezent la Australian Open. Nici vorbă de așa ceva, susține Daniil, care a punctat că a încercat pur și simplu să fie sincer: chiar s-a raportat la liderul mondial și a încercat să reacționeze așa cum considera el că ar fi făcut Djokovic.
"Ca om, încerc să fiu onest, bineînțeles. Câteodată nu pot vorbi despre orice, pentru că trăim într-o perioadă în care nu poți spune tot, tot ce gândești. Dar reacția lor...am încercat să fiu onest cu fanii, să le spun cum m-am simțit în timpul meciului și ce am gândit. Îmi place să fiu sincer", a explicat Medvedev.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
ACUM 14 ORE
CITEȘTE ȘI:
CINE ESTE CEL MAI BUN DIN ISTORIE? JOHN MCENROE ARE O DORINȚĂ CIUDATĂ PENTRU "THE BIG 3"

Medvedev a spus anterior că îl vede pe Djokovic "GOAT-ul" din tenis

Nu este prima oară când Medvedev îl gratulează pe Djokovic pentru ceea ce a realizat în tenis. După finala de la US Open, când i-a interzis sârbului visul de a câștiga Marele Șlem (ar fi fost primul jucător, după legendarul Rod Laver care câștigă toate turneele de Grand Slam într-un an), Daniil a dezvăluit că îl consideră pe Nole cel mai mare jucător din toate timpurile.
"Pentru prima dată sunt foarte emoționat înainte de speech. Știm cu toții ce și-a dorit Novak să facă aici (n.r. la US Open) Îmi pare rău pentru el, care aștepta această performanță (n.r. Calendar Slam – victorii în toate cele patru turnee în același an). Nu am spus-o niciodată, dar pentru mine tu ești cel mai mare jucător din istoria tenisului", a declarat Daniil Medvedev la premierea de la Flushing Meadows.
Pe lângă cele 20 de Grand Slamuri cucerite, Nole a ajuns la 37 de titluri de Masters - record absolut -, câștigând fiecare din cele 9 turnee de cel puțin două ori. Totodată, el a terminat 7 sezoane diferite pe locul 1 ATP (record) și e sportivul care a stat cel mai mult pe primul loc în ierarhie, în istoria tenisului.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51