La doar o lună și jumătate de la un moment critic în cariera sa, când nu știa dacă va mai juca tenis, Rafa Nadal a arătat ca un învingător suprem la Melbourne. A trecut peste problemele cu stomacul, în sfertul cu Shapovalov, pentru ca apoi să revină de la 0-2 la seturi în finala cu Medvedev, unul dintre cei mai constanți jucători din circuit.
Odată cu titlul de Grand Slam cu numărul 21, Rafa a doborât și alte recorduri: a câștigat de cel puțin două ori fiecare turneu de Mare Șlem, s-a impus în a doua cea mai lungă finală de GS și e primul sportiv în era open care revine de la 0-2 la seturi într-o finală la Melbourne.
"Matadorul" are toate șansele să rămână în istorie cel mai mare jucător al tuturor timpurilor, lucru confirmat și de marele Boris Becker, fost antrenor al lui Djokovic. "Este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor, putem spune asta tare și clar", a spus marele campion german după finala de poveste de duminică.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 4 ORE
CITEȘTE ȘI:
NADAL E ATÂT DE MARE ÎNCÂT ÎNCEARCĂ SĂ ÎI REPARE IMAGINEA LUI MEDVEDEV, ATÂT DE ȘIFONATĂ DUPĂ AUSTRALIAN OPEN

Sârbii explică de ce Nadal nu va fi vreodată "GOAT-ul" în tenis

Evident, sârbii nu pot concepe că Nadal e văzut peste campionul lor, iar jurnaliștii de la Vecernje Novosti au dedicat spații largi subiectului. Argumentele lor pentru care Rafa nu poate fi peste Nole sunt legate de scorul întâlnirilor directe, de faptul că Nadal a câștigat la Australian Open în absența sârbului, dar și de perioada de secetă pe hard a ibericului în fața numărului unu mondial. Au trecut 3.064 de zile de când Rafa nu a reușit să-l învingă pe Djokovic pe hard.
"Motivul pentru care Nadal nu va fi niciodată GOAT", e titlul dat de Vecernje Novosti, care apoi își explică verdictul: "Djokovic nu a pierdut niciodată în fața lui Rafa în Australia și are mai mult de 3.000 de zile fără să piardă în fața lui pe hard".
Sârbii și-au adus aminte și de primul titlul obținut de Nadal la Melbourne, în 2009. Atunci, Nole a fost forțat să abandoneze, din cauza condițiilor meteo inumane. Djokovic a suferit de insolație în partida cu Andy Roddick, din sferturi, iar la scorul de 7-6, 4-6, 2-6, 1-2, sârbul a fost nevoit să se retragă. Trebuie spus că, pentru a-și apăra titlul în 2009, Nole urma să îl întâlnească în semifinale pe Federer, apoi, în caz de victorie, în față i-ar fi ieșit Nadal.
"Acesta este al doilea titlu al lui Nadal la Melbourne Park și al doilea pe care l-a câștigat fără ca Novak Djokovic, campionul absolut de la Australian Open, să-i stea în cale. Când Rafa a câștigat prima cupă la Melbourne, în urmă cu 13 ani, Novak a trebuit să renunțe la meciul din sferturile de finală împotriva lui Andy Roddick", continuă jurnaliștii sârbi.
Evident, Nole are atu-urile lui în disputa pentru "GOAT-ul" în tenis, pe lângă argumentele precizate de sârbi numărându-se și numărul de săptămâni în fotoliul de lider mondial (record absolut), dar și numărul de turnee Masters din carieră (tot o bornă absolută setată de sârb). În plus, Djokovic se poate lăuda cu 5 titluri la Turneul Campionilor, tărâm interzis pentru Nadal, din cauza faptului că se joacă în sală. Meciurile sunt mult prea rapide pentru calitățile lui Rafa, a cărui armă principală - top spinul de forehand - e mult diminuată în astfel de condiții. "Matadorul" are în schimb două medalii de aur la Jocurile Olimpice, dar și 5 Cupe Davis.
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
ACUM 8 ORE
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 9 ORE