Nadal a intrat în istorie drept primul jucător care ajunge la 21 de Grand Slamuri în carieră. Rafa a câștigat acum fiecare turneu mare de cel puțin două ori și are parte de o "injecție" cu moral puternică. Asta pentru că "Matadorul" venea după o perioadă de 6 luni fără tenis, iar singur a recunoscut că în decembrie nu știa sigur dacă va mai putea juca la cel mai înalt nivel.
Cu o voință incredibilă, uriașul campion spaniol a arătat fantastic la Australian Open, cucerind trofeul după un parcurs excelent și o revenire de legendă în finală, cu Medvedev. Acest trofeu va avea un impact uriaș asupra psihicului lui Nadal, e convins compatriotul și bunul său amic, Alex Corretja.
Finalist în două rânduri la Roland Garros, expertul Eurosport e convins că Rafa își va cântări perfect fiecare pas în dorința de a cuceri titlul de GS cu numărul 22, la începutul lui iunie, la Paris.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 18 ORE
"Nu am niciun dubiu că Rafa va fi incredibil de motivat pentru viitor, după succesul de la Australian Open. Pentru el, să câștige e fenomenal, îi va da aer proaspăt pentru a se duce la Roland Garros și să câștige din nou. Nu are nevoie să facă 10 turnee înainte de Paris, trebuie să aleagă foarte atent dacă și unde va participa, astfel încât să își construiască forma perfectă pentru Roland Garros. Cred că va fi într-o formă incredibilă și acolo și va fi foarte dificil de învins. Dar în tenis totul se schimbă de la o zi la alta, de la punct la punct, e riscant să dăm acum verdicte", a explicat fostul mare campion spaniol pentru Eurosport.
Nadal suferă din 2005 de sindromul Muller-Weiss, care îi provoacă dureri mari la picior, în timpul efortului. Afecțiunea poate fi corectată prin operație, dar asta ar însemna finalul carierei în sport. Pentru că pacientul care suferă o astfel de intervenție chirurgicală va putea merge normal, fără dureri, dar susținerea alergării e imposibilă.
Ca atare, de peste un deceniu și jumătate, Rafa a fost chinuit de dureri, boala fiind una degenerativă. În ultima perioadă, lucrurile au escaladat, de aici și pauza de jumătate de an luată de "Matador". Din fericire pentru șansele lui la Roland Garros, pe zgură efortul este mai mic (presiunea pusă pe talpă), dar pe hard durerile sunt de multe ori insuportabile.
CITEȘTE ȘI:
"MOTIVUL PENTRU CARE NADAL NU VA FI VREODATĂ "GOAT"!". SÂRBII NU CONCEP CĂ RAFA E PESTE DJOKOVIC. ARGUMENTELE LOR

Corretja: "Vă spun sincer, Nadal m-a șocat cu revenirea de la Australian Open"

Întrebat cum a fost capabil să revină într-o finală ce părea pierdută, în fața unuia dintre cei mai constanți jucători din istoria recentă, Corretja a găsit argumente, dar într-un final a recunoscut că ceea ce a făcut Nadal în ultimul act de la Melbourne a fost un adevărat miracol.
"A pierdut meciuri mari contra lui Djokovic și Federer, iar asta cred că l-a ajutat acum. Avea experiența trecutului, știa că meciul nu e terminat, la 0-2 la seturi. El oricum e un sportiv incredibil, care luptă până la final, indiferent de scor. S-au văzut cei 25-30 de ani de muncă, în care s-a ghidat după un singur principiu: să fie mai bun azi decât ieri. Această muncă și optică și-a spus cuvântul duminică, a fost pregătit de orice. Sunt conștient, însă, că orice aș spune acum, nu va surprinde exact ceea ce a reușit Nadal pe teren. Vă spun sincer, a fost șocant și pentru mine că a revenit de la 0-2 și a câștigat în 5 seturi. Nu pentru că nu aș fi știut de ce e în stare, dar Daniil nu arată vreun semn de slăbiciune pe teren: servește grozav, se mișcă incredibil și e mental concentrat în fiecare moment", a mai spus Corretja.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM 19 ORE
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
ACUM 21 ORE