În ultima săptămână, Sam Groth şi-a asumat rolul de "inamic public numărul unu" pentru Djokovic. Încă de la sosirea în Australia, fostul tenismen de la Antipozi l-a pus la zid pe sârb. "Aprobarea scutirii medicale pentru ca Novak Djokovic să joace la Australian Open este o decizie care scuipă în faţa oricărui australian" sau "M-am săturat de atâta ipocrizie din partea lui Djokovic" au fost doar două dintre declaraţiile acide date de fostul mare servant din circuitul ATP.
Acum, Groth, care a devenit editorialist în Herald Sun, îl critică pe Djokovic pentru ceea ce a făcut, acuzându-l că minte la foc continuu. Inclusiv când vorbeşte de ieşirea din izolare cât timp a avut COVID-19. Sunt o mulţime de lucruri care nu se leagă în toată povestea sârbului, iar acesta nu are bunul simţ să iasă în faţa presei şi să răspundă deschis la întrebări. Este o strategie tipică pentru oamenii care au chestii de ascuns, crede fostul sportiv de la Antipozi.
"Două cuvinte lipsesc din declarația pe care Novak Djokovic a dat-o pe Instagram, în încercarea de a lămuri lucrurile (n.r. sunt vinovat). Dar nu e el de vină, nu? Nu a vrut să-i dezamăgească pe jurnalişti (n.r. jurnaliştii L'Equipe veniseră la Belgrad special pentru interviul şi şedinţa foto cu Nole). Nu știa că era pozitiv înainte să-i cunoască pe copii. Haide. Sunt multe lucruri spuse de tabăra lui care nu se leagă. Dar, când încerci să acoperi o poveste, și continui să vorbești despre ea, de multe ori ajungi să spui mai multe decât ai vrea. Neconcordanțe ies mereu la iveală. Și, în acest caz, lumea urmărește și analizează fiecare detaliu.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
ACUM 21 ORE
De asemenea, vorbeşte de o "eroaree umană" când vine vorba de documentele sale de călătorie. Treaba lui este să călătorească prin lume în fiecare săptămână a anului. Şi are o echipă profesionistă care călătorește prin lume de aproape două decenii. El încearcă să încheie această poveste, dar credea că nu va fi întrebat de toate lucrurile, dacă rămâne la Australian Open? Nu se poate ascunde pentru totdeauna. Dacă totul a fost în regulă, de ce te ascunzi? Vino afară și vorbește lumii. Răspunde la întrebările pe care le avem cu toții.
Nu sunt sigur dacă o va face, ar intra într-un mediu pe care nu îl poate controla. Dar se poate ascunde în spatele unor declarații. Ești o persoană publică? Vorbeşte! Ce o să facă de acum înainte, o să evite toate conferințele de presă de la acest Australian Open, dacă joacă?", scrie Sam Groth în Herald Sun.

CITEŞTE ŞI

AUSTRALIENII AU VOTAT DACĂ DJOKOVIC TREBUIE EXPULZAT SAU NU. CUM ARATĂ CIFRELE SONDAJULUI

Djokovic va fi, cel mai probabil, expulzat

Decizia finală privind anularea vizei lui Djokovic se va da joi. Potrivit informaţiilor Herald Sun, autorităţile sunt decise să îl expulzeze pe sârb.
"Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r.miercuri) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Surse spun că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei. O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu <eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid>", se arată în cotidianul australian.
Australian Open 2022 se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player (17-30 ianuarie).
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
ACUM O ZI
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43